“FIŠ FEST” – OSMI PUT KOD KULE NEBOJŠA

Osmi “Fiš fest” održaće se od 4. do 8. septembra, na keju kod Kule Nebojša. I ove godine glavni pokrovitelj manifestacije je Gradska opština Stari grad, a organizator udruženje “Dunav u srcu”.

Tim povodom u Turističkom savezu Srbije danas je predstavljen program ovogodišnjeg “Fiš festa” – ove “dunavsko-gastronomsko-kulturno-zabavne manifestacije”.

Predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević rekao je da je manifestacija, po programu i posećenosti, prevazišla teritorijalne okvire Starog grada, zasluživši punu podršku Opštine, Grada, pa i Republike. On se zahvalio organizatorima i istakao da je “Fiš fest” mnogo učinio da se poboljša turistička ponuda Starog grada i Beograda i da je on istovremeno i prava porodična manifestacija.

Ljiljana Čerović iz Turističke organizacije Srbije, koja od ove godine pruža podršku, rekla je da ova manifestacija svake godine upotpunjuje turističku ponudu, podsetivši da je “Dunav glavna ulica Evrope”.

Đorđe Živanović se u ime organizatora zahvalio opštini Stari grad, Turističkoj organizaciji Srbije i Gradu, istakavši da su se ove godine okupile sve turističke organizacije ex-Yu, kao i da je posebna pažnja posvećena programu za decu. On je naveo da će svi posetioci moći da obiđu sadržaje Beogradske tvrđave sa 50 odsto popusta, a najavio je i bogat muzički program uživo.

Kao i prošle godine, poseban naglasak manifestacije je na njenom humanitarnom karakteru. Zahvaljujući udruženju “Kamen Srbije”, posetiocima festa će biti omogućeno da prave mozaike, koji će kasnije, po želji ostati na aukciji sa koje će sva sredstva biti namenjena poplavljenim područjima.

Više informacija o ovogodišnjem “Fiš festu”, kao i program manifestacije, možete naći na www.fishfestbeograd.com.