ULICA OTVORENOG SRCA

Turistička organizacija Beograda organizuje prvog dana Nove 2005. godine tradicionalnu manifestaciju „Ulica otvorenog srca” u Makedonskoj i Svetogorskoj ulici. Od Doma omladine do Takovske, na trinaest punktova, Beograđane će 1. januara od 12 časova zabavljati brojni orkestri, artisti, žongleri, mađioničari i glumci pozorišta „Ateljea 212”.

Fešta počinje ispred „Ateljea 212” vatrometom i nastupom glumaca, žonglera, artista, policijskog orkestra i hora „Otvoreno srce”. U „Srpskoj kafani”, kao i godinama unazad, goste će posluživati glumci „Ateljea 212”, a u kafani „Grmeč”, koja naredne godine slavi dve stotine godina postojanja, bele kelnerske servijete nosiće novinari.

Program je predviđen i ispred zgrade Radio Beograda, kafane „Šumatovac”, „Politike”, na uglu Nušićeve i Makedonske ulice, kao i u brojnim haustorima.

Novogodišnja manifestacija „Ulica otvorenog srca” ima i humanitarni karakter. Ispred zgrade opštine Stari grad biće postavljena velika korpa u koju će Beograđani moći da ostave poklone za decu iz Specijalne bolnice za celebralnu paralizu i devojčice i dečake iz Centra za smeštaj lica i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Organizatori – Skupština grada, Turistička organizacija Beograda, opština Stari grad, Privredna komora Beograda i „Atelje 212” – poručuju svima koji su u mogućnosti da ovu decu obraduju nekom igračkom, rukavicama, kapom, šalom ili slatkišima.