UHAPŠENA A.P. JE SLUŽBENICA SEKRETARIJATA ZA UPRAVU GRADA BEOGRADA

Povodom saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koje je objavljeno 8. marta, u kome se navodi da su „zbog mita uhapšene službenice MUP-a i opštine Stari grad”, obaveštavamo javnost da je u navedenom saopštenju prizvoljno i netačno navedeno da je radno mesto uhapšene A.P. (1967) „službenice matičnih evidencija”, u Upravi Gradske opštine Stari grad.

Zbog istinitog i objektivnog informisanja moramo da naglasimo da takva služba, odsek ili odeljenje ne postoji u Upravi Gradske opštine Stari grad.

Pretpostavljamo da je u pitanju službenica Matične službe Stari grad Sekretarijata za Upravu Grada Beograda – Sektora za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izborna prava – Odeljenja za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izborna prava Stari grad, dakle službenica Uprave Grada Beograda, koja se nalazi na Starom gradu, u Nušićevoj ulici 27 (I sprat).

Smatramo da je navođenjem netačnih podataka o uhapšenoj, slučajno, iz neznanja ili nepažnje, Upravi Gradske opštine Stari grad naneta šteta i da je na ovaj način povređen ugled i visoka profesionalnost svih zaposlenih u Gradskoj opštini Stari grad.