UDRUŽENJE PENZIONERA STARI GRAD – LJUBAV, MUZIKA, SLIKARSTVO U KUĆI ĐURE JAKŠIĆA

Pod pokroviteljstvom opštine Stari grad, u Kući Đure Jakšića od 7. do 11. septembra, svake večeri od 19 do 20 časova, Udruženje penzionera opštine Stari grad predstavlja članovima i starogradskim penzionerima bogat kulturno–umetnički program.

Osim članova Udruženja posetioci ovogodišnjeg petodnevnog druženja su i gosti iz Aranđelovca i Vrnjačke banje.

– U saradnji sa našom opštinom, već petu godinu za redom, naši članovi – umetnici udruženja predstavljaju se najstarijim sugrađanima. Večeras je veče slika i poezije – kaže prof. dr Nena Šantić, predsednica Udruženja penzionera opštine Stari grad.

Prvog dana posetioci su mogli da vide slike akademskih slikara Snežane Bošković i Branislava Nesimovskog. Koloriti godišnjih doba slikari su predstavili uljem na platnu, ali i jednom novom tehnikom, uljem na staklu. Veliko interesovanje posetioci su pokazali i za poeziju njima dragog gosta i prijatelja iz Zemuna Miše Miloševića. Osim njega, svoje kratke priče čitala je i Snežana Bošković.

Prve večeri prisustvovali su članovi Udruženja penzionera sa Zvezdare, Palilule, Čukarice, Zemuna, Novog Beograda.

– Okupljaćemo se do petka u nama, dragoj Kući Đure Jakšića. Biće tu ljubavne poezije i kratkih priča, satire i humoreske ali i izvorne pesme i guslanja – ističe Nena Šantić, i poziva sve penzionere Starog grada na ova lepa druženja.