OPŠTINA VAS VODI NA IZLET!

Gradska opština Stari grad već tri godine organizuje besplatne jednodnevne izlete za penzionere sa Starog grada. Zbog velikog interesovanja, nove izlete planiramo za vikende u septembru i oktobru. Za svaki od njih obezbedili smo prevoz, turističkog vodiča i ručak u jednom od lokalnih restorana.

Prijavite se pozivom na broj 785 2 999, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, i odaberite željenu destinaciju.

Pored tri izleta koji su u stalnoj ponudi, „Fruškogorski manastiri“, „Đerdapska klisura“ i „Topola-Oplenac“, sad nudimo i dva nova: „Dvorci Vojvodine“ i „Resavska pećina“.

Starogradski penzioneri su do sada imali prilike da besplatno krstare beogradskim rekama i da posete Orašac, Oplenac, Aranđelovac, fruškogorske manastire i Sremske Karlovace. Najatraktivnija destinacija prošle godine bio je Nacionalni park Đerdap, sa obilaskom Srebrnog jezera, Golupca i manjih usputnih mesta.

Svesna neophodnosti drugačijeg društvenog odnosa prema starijim osobama, koji se više ne može svoditi samo na zadovoljenje osnovnih egzistencijalnih potreba, opština Stari grad, čije se stanovništvo ubraja u jedno od najstarijih, pokrenula je niz programa koji su namenjeni poboljšanju uslova života i društvenog aktivizma starijih sugrađana.