UDRUŽENJE PENZIONERA GO STARI GRAD: ODRŽANE IGRE „STAROGRADSKIH SUPER SENIORA”

Uz podršku Gradske opštine Stari grad, Udruženje penzionera GO Stari grad održalo je, 25. januara, prvo takmičenje penzionera ovog udruženja u okviru projekta „Starogradske igre 2018″.

Penzioneri su se, u prostorijama udruženja u Ulici Kralja Petra 54, takmičili u poznavanju rada na računaru – kognitivnim vežbama, znanju opšte kulture i istorije Srbije i Beograda, u igrama prepoznavanja ličnosti, a posebno zanimljivo je bilo kada su se nadmetali u prepoznavanju pesama i pevača iz vremena mladosti.

Takmičenje se odvijalo po „kup sistemu”, a ekipe su brojale po pet članova, u kojima su ravnopravno zastupljene seniorke i seniori.

– Penzioneri još uvek mogu i imaju šta da pokažu. Ovo je lep način da se družimo, vedro i veselo provedemo vreme sa našim vršnjacima. Zahvaljujemo se predsedniku opštine GO Stari grad Marku Bastaću i saradnicima koji su nam omogućili održavanje igara – rekla je predsednica Udruženja penzionera opštine Stari grad Prof. dr Snežana Nena Šantić, koja je jedan od inicijatora ovih igara i koautor projekta.

Inače, članovi Udruženja pohađaju školu kompjutera što im je u mnogome pomoglo da postignu dobre rezultate. U društvenoj igari „Pogodi ko sam”, pokazali su izuzetno znanje u poznavanju storijskih ličnosti, poslanika kulture, čuvenih slikara, književnika, kao i sportista koji su obeležili istoriju i kulturu našega naroda. U igri „Pantomome” bilo je veselo i zabavno u pogađanju imena filmova i serija iz domaće produkcije, a posebnu buru smeha je izazvalo objašnjavanje nekih pojmova u nazivima flmova ili serija: , „Ko to tamo peva”, „Kamiondžije”, „Parada ponosa” i „Bal na vodi”. U takmičenju Sportskih igara – šah, :”Ne ljuti se čoveče” i slaganje pazli, učesnici su osim dobrih rezultatat pokazali i sportski duh.

U oblasti „Kultura i umetnost” održan je kviz opšte kulture, koji je pokazao da seniori ništa ne zaboravljaju i da pamte sve ono što su godinama učili i primenjivali u svom životnom pozivu ili hobiju. Najveselije je bilo tokom akmičenja „Pogodi pesmu i izvođača”. Iako je bila mala razlika u postignutim rezultatima izdvojile su se dve ekipe – „UVEK MLADI”, predvođena gospođom Aurorom Aleksić Radojičić, i „POBEDNICI” na čelu sa gospođom Verom Nikolić. Pobednička ekipa je sama sebi dala ime – „POBEDNICI”.

Uz poklon za svakog učesnika- tegla meda, kao znak sećanja na takmičenje, postignut je dogovor je da se ove igre nastave. Penzioneri su sami osmislili pojmove i pitanja, i mimo propozicija zadavali jedni drugima zadatke, što je igre učinilo još zanimljivijim.