TRIBINA „ISTINA O MMR VAKCINI I VAKCINACIJI” – 6. NOVEMBRA U OPŠTINI STARI GRAD

Gradska opština Stari grad i Festival porodica „Roditeljski” organizuju tribinu „Istina o MMR vakcini i vakcinaciji”, koja će se održati u ponedeljak 6. novembra, sa početkom u 13 sati, u Velikoj sali opštine Stari grad, Makedonska 42.

Na tribini, u formi otvorene diskusije i uz učešće naših najeminentnijih lekara, razmotriće se sve dileme koje se u javnosti pojavljuju kad je u pitanju MMR vakcina i vakcinacija dece.

Na tribini će govoriti prof. dr Radovan Bogdanović, predsednik Udruženja pedijatara Srbije, prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, dr Srđa Janković, imunolog Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“, doc. dr Milica Pejović Milovančević, dečiji psihijatar Instituta za mentano zdravlje i prim. dr Predrag Kon, epidemiolog iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Gosti tribine „Istina o MMR vakcini i vakcinaciji” biće i predstavnici relevantnih institucija i organizacija koje imaju značajnu ulogu za donošenje odluka – za ili protiv vakcinacije.

Cilj tribine je da se na bazi podataka relevantnih institucija, naučnih argumenata i istraživanja, kao i medicinske prakse odgovori na važna pitanja o tome da li je MMR vakcina štetna za decu, da li izaziva autizam, ko garantuje bezbednost vakcina, da li nam preti epidemija malih boginja, koji su rizici i posledice odbijanja roditelja da vakcinišu decu, kao i na sva druga pitanja koja se budu čula na samoj tribini.

Organizatori tribine veruju da zajedno možemo da postignemo bolje rezultate u nastojanju da vratimo poverenje roditelja u medicinu i vakcinaciju.