ТРИБИНА „ИСТИНА О ММР ВАКЦИНИ И ВАКЦИНАЦИЈИ” – 6. НОВЕМБРА У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Градска општина Стари град и Фестивал породица „Родитељски” организују трибину „Истина о ММР вакцини и вакцинацији”, која ће се одржати у понедељак 6. новембра, са почетком у 13 сати, у Великој сали општине Стари град, Македонска 42.

На трибини, у форми отворене дискусије и уз учешће наших најеминентнијих лекара, размотриће се све дилеме које се у јавности појављују кад је у питању ММР вакцина и вакцинација деце.

На трибини ће говорити проф. др Радован Богдановић, председник Удружења педијатара Србије, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, епидемиолог Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, др Срђа Јанковић, имунолог Универзитетске дечје клинике „Тиршова“, доц. др Милица Пејовић Милованчевић, дечији психијатар Института за ментано здравље и прим. др Предраг Кон, епидемиолог из Градског завода за јавно здравље.

Гости трибине „Истина о ММР вакцини и вакцинацији” биће и представници релевантних институција и организација које имају значајну улогу за доношење одлука – за или против вакцинације.

Циљ трибине је да се на бази података релевантних институција, научних аргумената и истраживања, као и медицинске праксе одговори на важна питања о томе да ли је ММР вакцина штетна за децу, да ли изазива аутизам, ко гарантује безбедност вакцина, да ли нам прети епидемија малих богиња, који су ризици и последице одбијања родитеља да вакцинишу децу, као и на сва друга питања која се буду чула на самој трибини.

Организатори трибине верују да заједно можемо да постигнемо боље резултате у настојању да вратимо поверење родитеља у медицину и вакцинацију.