TRIBINA „INTERNET KAO OPASNOST SAVREMENOG DOBA”

Opština Stari grad, u saradnji sa Internacionalnom policijskom organizacijom i Međunarodnim centrom za bezbednost, organizuje tribinu „Internet kao opasnost savremenog doba”, koja će se održati u sredu, 13. marta, sa početkom u 18 sati u velikoj opštinskoj sali, Makedonska 42.

Na tribini će govoriti predsednik IPO (Intenrnacionalne policijske organizacije) Ilija Životić i predsednik ISC (Međunarodnog centra za bezbednost) Predrag Nikolić.

Masovna upotreba računarske tehnologije, kao neizostavni deo savremenog doba, donela je mnoge promene u svakodnevnom životu većine ljudi koje se tiču skoro svih aspekata života (posao, porodica, putovanja, slobodno vreme). Za posledicu su imale promenu u svim sferama komunikacije. Internet je nešto bez čega se danas ne može zamisliti svakodnevni život, koriste ga gotovo svi, samo u različite svrhe – od upotebe u poslovne svrhe do toga da se koristi samo za zabavu.

Iz dana u dan sve više ljudu, različitih životnih dobi koristi Internet, što savremenom čoveku pruža brojne prednosti – olakšana komunikacija među ljudima, lakše i brže obrazovanje, brži protok informacija itd.

S druge strane, Internet je svojom pojavom doneo i dosta društvenih problema, ali i razvličitih vrsta opasnosti, dezinformacija, prevara, nasilja i zloupotreba koje svkodnevno vrebaju korisnike svih generacija, od odraslih, mladih do dece.