“TREĆACI ON LAJN” – OPŠTINA TOKOM PET GODINA AKCIJE PODELILA 2.753 NETBUK RAČUNARA

Gradska opština Stari grad ulepšala je praznike trećacima u osam osnovnih starogradskih škola, podelivši im 504 netbuk računara u petoj akciji „Trećaci on lajn“.

Zahvaljujući petogodišnjoj akciji naše opštine, namenjenoj podizanju kvaliteta nastave i savremenom obrazovanju, učenicima trećih razreda i njihovim učiteljima do sada je poklonjeno ukupno 2.753 netbuk računara.

Centralnoj priredbi u OŠ “Skadarlija”, koja je održana 26. decembra, prisustvovali su predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević i zamenik predsednika Dejan Stefanović, koji su mališanima i njihovim nastavnicima darivali 42 računara.

Predsednik Kovačević je pozdravio trećake, čestitao im Božić i novogodišnje praznike i poželeo da lepo provedu raspust.

– Pobrinuli smo se da imate računare koji su korisni za učenje, a kod kuće, tokom raspusta, možete i da se igrate. Veoma je važno da sva deca imaju istu šansu za pismenost, koja u 21. veku podrazumeva poznavanje rada na računaru – rekao je Dejan Kovačević.

On je preporučio đacima da se konsultuju sa roditeljima, da budu oprezni kada koriste internet i pozvao ih da pohađaju obuku za korišćenje kompjutera koje će opština posle raspusta organizovati u školama.

Trećacima u OŠ “Kralj Petar Prvi”, istog dana, 47 netbukova podelili su pomoćnici predsednika Momčilo Čulić i Dušan Raičković. Osim 45 učenika, kompjutere su dobila i dva učitelja.

Sofija Ivković, trećak OŠ “Kralj Petar Prvi” oduševljena je opštinskim poklonom. Iako kod kuće već ima kompjuter, ovaj će joj dobro doći za učenje u školi.

-Jedva sam čekala da dobijem netbuk. Baš lep poklon za praznike. Igraću igrice, ali najviše se radujem što ću čitati knjige na engleskom – kaže Sofija, učenica III/1

Predsednik Kovačević je stigao i do OŠ “Braća Baruh”, gde je srećnim i radosnim trećacima uručio 58 netbukova, kao i dva za njihove učitelje.

Opština Stari grad pokrenula je akciju „Trećaci on lajn“ da bi školska nastava osnovaca bila primerena informatičkom vremenu u kojem živimo.