SVETSKO PRVENSTVO U RONJENJU NA DAH, OD 21. DO 29. JUNA NA BAZENIMA SRC “MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ”

Beograd je domaćin Svetskog prvenstva u ronjenju na dah koje će se održati, od 21. do 29. juna ove godine, na bazenima SRC “Milan Gale Muškatirović”, na Dorćolu.

Zahvaljujući organizatoru prvenstva Apnea Savezu Srbije, suorganizatoru SRC “Milan Gale Muškatirović” i generalnom pokrovitelju prvenstva Gradskoj opštini Stari grad, u Beogradu će se okupiti najbolji svetski takmičari u ronjenju na dah.

Dolazak je potvrdilo 150 takmičara iz 25 zemalja, koji će setakmičiti u tri kategorije:

    • Statička Apnea(STA)
    • Dinamička Apnea sa perajima(DYN)
    • Dinamička Apnea bez peraja(DNF)

Ceremonija svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u ronjenju na dah održaće se 21. juna sa početkom u 18 časova, u svečanoj sali Opšine Stari grad, Makedonska 42.

Ovo je prvo Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah koje se održava u Srbiji i našem glavnom gradu, i predstavlja jedno od najvažnijih i najvećih svetskih takmičenja koje se ove godine održavajuu bazenima.

Nadamo seda će srpska ženska reprezentacija,koja je osvajanjem bronzane medalje na Timskom svetskom prvenstvu u Nici, Francuska 2012. (ostvarila najveći timski uspeh u istoriji zauzela treće mesto uprkos ozbiljnoj svetskoj konkurenciji) ponoviti uspeh ili otići korak dalje.

Više informacija o samoj takmičenju možete naći na veb stranici http://www.aidapoolworldchampionships.com/#!preliminarni-rezultati/caum ili putem mejla:contact@iapwc.com i pozivom na broj +381638598879