SVETSKO PRVENSTVO NOVINARA TENISERA OD 15. DO 22. AVGUSTA

Svetsko prvenstvo novinara tenisera, 33. po redu, biće održano od 15. do 22. avgusta u Beogradu, na terenima sportskog kompleksa na Banjici i na terenima Teniskog kluba „Zil“, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije u prostorijama UNS-a. Jedan od glavnih sponzora ove zanimljive manifestacije koja će okupiti oko 150 učesnika iz 20 zemalja je i Gradska opština Stari grad.

Turnir će u u ponedeljak u 19 časova otvoriti Milorad Čavić, naš najbolji plivač, Slobodan Živojinović, teniska legenda i predsednik Teniskog saveza, dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac, kao i Srđan Srećković, ministar za dijasporu. Za takmičare je organizovan bogat propratni program u kome će oni posetiti znamenitosti glavnog grada (sa Avalskim tornjem), opštinu Voždovac, „Beer fest“ na Ušću, Jakovo… Završna večera sa dodelom nagrada i priznanja, biće organizovana u subotu 21. avgusta u 20 sati u Aero klubu, gde će, između ostalih, govoriti i Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad.

– Naša opština je prepoznala značaj jednog ovakvog turnira koji će ugostiti veliki broj novinara koji su ujedno i sportisti, čime promovišemo i zdrave stilove života. Kada se pomisli na Beograd-pomisli se na Stari grad, gde se nalazi najviše kulturnih ali i dosta sportskih i administrativnih ustanova. Turisti stranci koji provode vreme u Beogradu, najviše su na Starom gradu-rekla je Ana Danilović, zamenica predsednice opštine Stari grad.

Nino Brajović , generalni sekretar Udruženja novinara Srbije rekao je da je reč o najvećem skupu koji je bilo koja novinarska organizacija organizovala, čime će se proširiti komunikacija između novinara Srbije i sveta.

Govorili su i Predrag Peruničić, generalni direktor SC Voždovac, Dušan Orlandić, generalni sekretar Teniskog saveza Srbije, Saša Stefanović iz Turističke organizacije Beograda, Ivan Ivačković, ispred „Beer festa“ i Čedomir Šoškić, predsednik asocijacije novinara-tenisera Srbije.

Ovaj sportski događaj pomogli su i Ministarstvo sporta, Grad Beograd, Vlada Republike Srbije, opštine Voždovac i Zemun i mnogi drugi…