SVETSKI DAN TURIZMA – SKADARLIJSKA RAZGLEDNICA

Pod pokroviteljstvom GO Stari grad, a u organizaciji Društva „Skadarlija“, Turističke organizacije Beograda i Međunarodnog turističkog saveza, u utorak 27. septembra na Svetski dan turizma održaće se prva o;Skadarlijska turistička razglednica“, nova kulturno-turistička manifestacija glavnog grada.

Program počinje u 17 časova i traje do 21 čas, ispred Kuće Đure Jakšića. Posetioci će biti posluženi koktelima, najavljena je zabavna lutrija, kao i posebne nagradne igre.

Turistima će biti omogućeno besplatno slanje razglednica sa štanda PTT-a, a hotelijeri i vlasnici restorana, građani i posetioci su pozvani da naprave svoje razglednice, koje će turisti, takođe, moći da pošalju.

– Opština Stari grad prihavtila je da bude pokrovitelj ove manifestacije i tako da svoj doprinos razvoju turizma u našem gradu, a posebno na našoj opštini, na kojoj se nalaze sve znamenite institucije koje kako strani tako i domaći turisti posećuju. Pozvali smo učenike osnovnih starogradskih škola da svojim crtežima daju doprinos ovoj manifestaciji – rekao je Milan Cerovac iz GO Stari grad.

Na manifestaciji će biti organizovan izbor:

– Najstarije turističke razglednice,
– Najlepše napisane turističke razglednice,
– Najmaštovitije turističke razglednice,
– Najlepše oslikane turističke razglednice i
– Najbolje turističke razglednice

Svi programi su besplatni

Cilj manifestacije je, osim promovisanja ugostiteljsko-turističke ponude Srbije i Beograda, pokušaj da se nekadašnja dobra, stara navika slanja razglednica obnovi. Skadarlijska turistička razglednica je i prilika da se što veći broj građana uključi u projekat „Moja Skadarlija“, koji ima za cilj da se Skadarlija, srce grada Beograda, obnovi, uredi i da joj se vrati boemski duh.