SVETOSAVSKI BAZAR U OPŠTINI STARI GRAD

Povodom školske slave Sveti Sava, danas je u opštini Stari grad održan tradicionalni Svetosavski bazar. U organizaciji Prijatelja dece Stari grad i pod pokroviteljstvom opštine, na Svetosavskom bazaru učestvovali su učenici od prvog do četvrtog razreda svih osnovnih škola sa Starog grada, deca iz Predškolske ustanove „Dečji dani“, kao i deca sa smetnjama u razvoju.

Na takmičenju za najlepši štand pobedila je škola „Kralj Petar Prvi“. Najzanimljiviji ručno izrađeni eksponati nastali su u sekciji za primenjenu umetnost ove škole, ali i na časovima likovnog i u boravku. U konkurenciji za najlepši eksponat pobedila maketa crkve, koju su povodom Svetog Save napravila deca koja kao izborni predmet pohađaju časove veronauke.

Svetosavski bazar uveličan je i takmičenjem za najoriginalniju masku. Prvo mesto osvojila je maska „bundeva“ Nevena Dukovskog (II-1) iz OŠ „Vuk Karadžić“. Na drugom mestu našla se Nađa Dulić (II-3) iz OŠ „Drinka Pavlović“ sa frizurom i odelom „Pipi duge čarape“. Treće mesto osvojila je maska „konj“, koju su zajedno osmislile Elena Blagojević i Helena Petrović, učenice četvrtog razreda „Drinke Pavlović“. Pored izbora za najoriginalniju masku, na Svetosavskom bazaru održan je i likovni konkurs za izbor najlepših crteža na temu školske slave.

U pauzi između nekoliko takmičenja, u velikoj sali opštine Stari grad, Pan teatar izveo je predstavu za decu „U našeg cara konjski zubić“.