SVETOSAVSKE PROSLAVE U VRTIĆU „MAJSKI CVET“, OŠ „DRAGAN KOVAČEVIĆ“I MŠ “VOJISLAV VUČKOVIĆ”

Školsku slavu Svetog Savu, vrtić „Majski cvet“, Predškolske ustanove „Dečji dani“, proslavio je otvaranjem izložbe „Estetski prikaz uređenja hodnika i holova“ Kreativne radionice , na čelu sa vaspitačicom Radom Samardžijom. Za veliki praznik mališani iz vrtića pripremili su i program o životu Svetog Save.

Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, čestitala je praznik i istakla da opština već godinama ulaže u uređenje vrtića i da je prošle godine nabavljena oprema za 11 starogradskih vrtića.

– Veliko nam je zadovoljstvo da smo u mogućnosti da našoj deci omogućimo da borave u lepo opremljenim prostorijama i da imaju što bolje uslove za igru i druženje. Starogradski vrtići su danas lepo mesto za decu a opština će i dalje nastaviti da ulaže u njihovo uređenje – rekla je predsednica opštine.

– Snežana Nešić, direktorka Predškolske ustanove „dečji dani“ pozdravila sve goste i objasnila da su prelepe slike i instalacije na zidovima rezultat rada njihove Kreativne radionice u kojoj su učestvovali vaspitači, medicinske sestre i deca. Bila je ovo i prilika da se direktorka još jednom zahvali za veliku pomoć opštine Stari grad oko nabavke ormara, didaktičke opreme, opreme za salu za fizičko, za igračke i drugu opremu koju su dobili od opštine Stari grad prošle godine.

– Opština Stari grad već godinama ulaže znatna sredstva u uređenje naših vrtića i moram da kažem da mi zaista imamo sreće što je na čelu opštine takav čovek kao što je Mirjana Božidarević. Bez pomoći opštine naši vrtići ne bi izgledali ovako kako ih danas vidite.

Sveti Sava u OŠ „Dragan Kovačević“

Školska slava Sveti Sava svečano je proslavljena i u Osnovnoj školi za zaštitu vida „Dragan Kovačević“. U prisustvu mnogobrojnih zvanica, učenici ove škole pripremili su bogat kulturno-umetnički program posvećen Svetom Savi. Direktorka škole Olivera Abadić posebno se zahvalila opštini Stari grad i crkvi Svetog Marka, koji su u prethodnoj godini uspeli da obezbede novčana sredstva kako bi svi učenici svaki dan imali po jedan obrok u školi.

Knjigu i zahvalnicu je u ime opštine Stari grad primila zamenica predsednika opštine Ana Danilović. Poklone za doprinos u obnovi škole i pomoć učenicima dobili su i Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Beogradskog univerziteta, preduzeće „Lasta“, Rotari klub Beograd Metropolitan, Rotari klub Beograd, Savez za sport i rekreaciju grada Beograda, opštinsko odeljenje Crvenog krsta, Društvo za brigu o starim licima Stari grad i mnogi drugi.

Muzički program u školi „Vučković“

I u srednjoj muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“, održana je svetosavska proslava kojoj je pored ostalih zvanica i prisustvovala Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad.

Sveštenik je na početku isekao slavski kolač, a ženski hor je otpevao Himnu Svetog Save. Usledio je muzički program gde su se posle hora smenjivali talentovani mladi izvođači na flauti, gitari, klaviru, violini, violončelu, trombonu i harmonici.

Direktorka škole Svetlana Kukolj čestitala je na kraju svima slavu, pozdravivši predsednicu Božidarević, istakavši da je Opština najzaslužnija za lepši izgled škole.