ČIŠĆENJE SNEGA I LEDA OBAVEZA SVIH

Sprovodeći redovnu kontrolu čišćenja snega i leda na teritoriji Opštine, Komunalna inspekcija Gradske opštine Stari grad je na uklanjanju snega i leda angažovala 53 omladinca preko Omladinske zadruge.

„Prednost imaju ulice prvog prioriteta ali i mesta ispred vrtića, zdravstvenih ambulanti i parking mesta za invalide. Takođe, komunalna inspekcija GO Stari grad sprovešće redovnu kontrolu čišćenja snega i leda na trotoarima, ulicama, trgovima, stepeništu, podzemnim prolazima i autobuskim stajalištima“, kaže Mileta Zarić, rukovodilac grupe poslova za komunalnu inspekciju GO Stari grad i dodaje da će u zavisnosti od vremenskih prilika, omladinci i dalje biti angažovani.

Čišćenje snega, po gradskoj Odluci obaveza je svih građana, a kazne za ove prekršaje iznose 2.500 dinara za fizička i 12.500 dinara za pravna lica. Komunalna inspekcija će u narednom periodu, u okviru svojih nadležnosti, nastaviti redovnu kontrolu čišćenja snega i leda na teritoriji opštine Stari grad. Takođe, pozivaju se invalidi, da ukoliko sneg i led nije uklonjen ispred njihovih zgrada da se jave komunalnoj inspekciji na telefon 3227–104, kako bi ekipe za čišćenje bile poslate.