SVEČANI DOČEK ĐAKA PRVAKA UPRILIČEN U SVIM STAROGRADSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA

Predstavnici opštine Stari grad su, kao i svake godine, dočekali najmlađe školarce – đake prvake u svih osam starogradskih osnovnih škola i uz tradicionalnu dobrodošlicu i prigodne poklone požela im uspešan početak školovanja i novog poglavlja u njihovom odrastanju.

Ove godine se u starogradske škole upisalo ukupno 592 đaka, odnosno 35 više prvaka nego prošle godine. Prvi septembar, tradicionalno uzburka đake prvake, ali i njihove mame i tate kojima ovaj dan predstavlja jedan od najposebnijih u životu.

U OŠ „Kralj Petar Prvi” je bilo svečano i veselo. Prvacima najstarije osnovne škole u Srbiji, uz prigodne opštinske poklone dobrodošlice, srećan polazak u prvi razred poželela je predsednica Skupštine opštine Stari grad Mila Popović.

Ove godine je upisana 300 generacija prvaka, na šta je direktor škole Mladen Stevanović više nego ponosan. Proslava je planirana sledeće godine, ali to ovu godinu svakako ne čini manje bitnom.

Slična atmosfera je vladala i u OŠ „Vuk Karadžić”. Nove školarce je pozdravio direktor škole Uroš Momčilović, a u ime opštine Stari grad prvacima je početak školovanja, sa porukom da steknu dobre drugare i da budu odlični učenici, poželeo član Veća Petar Bojović.

U OŠ „Mihailo Petrović Alas” novim učenicima je dobrodošlicu i srećan prvi dan škole poželela Nevenka Grabež, odbornica starogradske Skupštine, naglasivši da opština Stari grad uvek brine o svojim prvacima, koji su budući ponos škole i centralne gradske opštine.

Tradicionalno, u OŠ „Drinka Pavlović” svečani prijem prvaka održan je dan kasnije. Najmlađe osnovce, roditelje, nastavnike i sve prisutne u ime opštine Stari grad pozdravio je načelnik Uprave Andrej Belingar, nekada đak prvak ove starogradske osnovne škole.

– Drago mi je da ovde vidim i moje školske drugare koji su danas doveli svoju decu, đake – prvake, u istu školu koju smo nekada zajedno pohađali. Tradicija se nastavlja – istakao je Belingar i uz opštinske poklone dobrodošlice poželeo prvacima srećan polazak u školu.

Mame, tate, ali mališani nisu skidali osmehe sa lica. I dok su nastavnici, direktori i roditelji sumirali utiske, đaci prvaci su se upoznavali i dogovarali ko će s kim sedeti u klupi. Opšti utisak je da su uživali u svom prvom, posebnom septembru, prvom danu školovanja i prvom, potpuno novom, danu odrastanja.