STAROGRAĐANI SE ZVANIČNO PRIKLJUČILI AKCIJI „ČEP ZA HENDIKEP”

Starograđani su uveliko poznati kao veliki očuvaoci prirodne sredine, ali i humanisti, pa smo neretko bili u situaciji da vidimo kako i zaposleni, ali i građani u opštinu Stari grad donose čepove plastičnih ambalaža i stacioniraju ih na jedno mesto.

Akciju „Čep za hendikep” pokrenulo je Udruženje osoba sa invaliditetom, korisnici mehaničkih i električnih ortopedskih pomagala, u cilju unapređenja sopstvenog položaja.

Gradska opština Stari grad je odmah podržala ovu akciju. Skupljajući čepove, pomažemo da oni kojima su ova pomagala potrebna do njih što pre i dođu, a načelnik Uprave gradske opštine Stari grad Andrej Belingar je juče zvanično i potpisao protokol o saradnji sa Zoranom Martinovim, osnivačem udruženja i akcije „Čep za hendikep”, iz Zrenjanina. Protokolom su se obe strane obavezale da će čepovi biti iskorišćeni u pravu svrhu.

– Zadovoljstvo nam je da se priključimo jednoj ovako lepoj i pre svega humanoj akciji. Svi znamo da danas ništa nije jeftino, a pogotovo pomagala ovakve vrste. Mi ćemo skupljanjem čepova doprineti koliko god je moguće – rekao je načelnik Uprave Andrej Belingar, a ništa manje zadovoljstvo nije izrazio ni gospodin Martinov koji se zahvalio opštini Stari grad i Starograđanima što brinu o onima kojima je pomoć preko potrebna.

Zainteresovani Starograđani čepove mogu doneti u Kontakt centar , koji se nalazi u prizemlju opštinske zgrade, u Makedonskoj 42, odakle će biti upućeni dalje gde je potrebno.