STUDENTSKO PRVENSTVO BEOGRADA 2014. U DVORANSKOM KRIKETU NA “GALETU”

Studentsko prvenstvo Beograda 2014. u dvoranskom kriketu, u organizaciji Kriket saveza Beograda i pod pokroviteljstvom opštine Stari Grad, održano je 20. decembra u sportskoj dvorani SRPC „Milan Gale Muškatirović.

Pobedik prvenstva je tim Mašinskog fakulteta, koji je u finalu savladao favorizovanu ekipu Filozofskog fakulteta.

Turnir je svečano otvorio Petar Bojović, član Veća opštine, a pehar je pobedničkoj ekipi uručio Radoslav Novaković, pomoćnik direktora SRPC „Milan Gale Muškatirović“;

Kriket tim Mašinskog fakulteta predvodio je Sakib Hasan, a među najboljim pojedincima bio je Aleksa Đorović. Tim Filozofskog fakulteta, i pored iskusnih igrača Džejmsa Lihmana, Vintli Bartona, Boška Didanovića i Harisa Dajča, nije uspeo da zadrži prošlogodišnju titulu.

Predstavnici Kriket saveza Beograda i KK Stari grad izrazili su zahvalnost opštini Stari grad i sportskoom centru „Milan Gale Muškatirović“ na velikoj podršci u organizaciji Studentskog prvenstva Beograda 2014.

Da podsetimo dvoranski kriket je najkraća forma kriketa koja se igra sa pet ili šest igrača u timu, van sezone, a utakmica traje između 45. i 60. minuta u pet do 10 overa.

POSTIGNUTI REZULTATI:

Filozofski fakultet – ETF: 78:57

Mašinski fakultet – ETF: 59:58

Finale: Mašinski fakultet – Filozofski fakultet: 86:59