POČEO ŠESTI CIKLUS STRUČNE PRAKSE U UPRAVI GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD I UK „PAROBROD“: ODLIČAN PROGRAM I PREPORUKA ZA USPEŠNE POSLOVNE KARIJERE

U Gradskoj opštini Stari grad danas je počeo šesti ciklus stručne prakse za 11 diplomaca i studenata završnih godina društvenih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Oni će se u naredna tri meseca usavršavati stečena akademska znanja kroz praktičan rad u odeljenjima i službama opštinske Uprave i u Ustanovi kulture „Parobrod“.

„Ovo je šesti ciklus stručne prakse koja se pokazala kao odličan i koristan program, dobra poslovna šansa i preporuka za  mlade ljude.  Nakon konkursa odabrali smo 11 praktikanata, koje smo upoznali sa radom i funkcionisanjem lokalne Uprave, kao i sa opštinskim programima, projektima i uslugama koji su namenjeni našim sugrađanima. U svakodnevnom radu ovim mladim ljudima su dodeljeni mentori – rukovodioci pojedinih odeljenja, koji će im pomagati u usavršavanju i sticanju praktičnih znanja. Po završetku tromesečne prakse, praktikantima će biti dodeljeni sertifikati-potvrde da su prošli stručnu praksu u opštini Stari grad, što će im svakako biti korisna preporuka za buduće poslovne karijere“, kaže Aleksandar Puača, pomoćnik predsednika opštine Stari grad.

U okviru prethodndnih pet ciklusa 80 studenata i diplomaca je prošlo ovu praksu u Upravi GO Stari grad i UK „Parobrod“.

„Naša opština je širom otvorila vrata obrazovanim i mladim ljudima,  sa ciljem da kroz praktični rad steknu dodatna znanja i iskustva koja će im omogućiti da se zaposle, da se ekonomski osamostale i osnaže“, poručio je Aleksandar Puača, na današnjem radnom sastanku, koji je označio početak stručne prakse.

Pored praktikanata, radnom sastanku su prisustvovali Bojan Bojić, rukovodilac Odeljenja za društvene deltnosti i projekte razvoja, Slađana Đuričić, rukovodilac Odeljenja za opštu upravu, Ana Kovačević, šef Odseka za ljudske resurse, Olivera Nešković, iz Odeljenja za imovinsko pravne i stambene poslove, Janko Lačnjevac iz UK „Parobrod, kao i Đorđije Zuković iz opštinskog Uslužnog centra.

„Tokom stručne prakse uvek izlazimo u susret kada su u pitanju fakultetske obaveze, kolokvijumi i ispitni rokovi, jer je to primarna obaveza naših praktikanata“, ističe pomoćnik predsednika Aleksandar Puača.

Pitali smo mlade akademske građane, među kojima je najviše  politikologa, koja su njihova  očekivanja. Svi su voljni da kroz rad steknu nova iskustva i znanja na profesionalnom planu.

Aleksej Kovačev, student četvrte godine Fakulteta političkih nauka, na smeru Međunarodna politika i bezbednost, kaže da se prijavio za stručnu praksu jer želi da napreduje i unapredi stečeno znanje na fakultetu. Dilomirani kulturolog Fakulteta za kulturu i medije Sara Nenadović je oduševljena jer će raditi u UK „Parobrod“, u struci za koju se i školovala.

„Nadam se da ću upoznati nove i zanimljive ljude, posebno jer ću praksu sticati na poslu koji volim“, očekuje kulturolog Sara Nenadović.