ПОЧЕО ШЕСТИ ЦИКЛУС СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У УПРАВИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД И УК „ПАРОБРОД“: ОДЛИЧАН ПРОГРАМ И ПРЕПОРУКА ЗА УСПЕШНЕ ПОСЛОВНЕ КАРИЈЕРЕ

У Градској општини Стари град данас је почео шести циклус стручне праксе за 11 дипломаца и студената завршних година друштвених факултета Универзитета у Београду. Они ће се у наредна три месеца усавршавати стечена академска знања кроз практичан рад у одељењима и службама општинске Управе и у Установи културе „Пароброд“.

„Ово је шести циклус стручне праксе која се показала као одличан и користан програм, добра пословна шанса и препорука за  младе људе.  Након конкурса одабрали смо 11 практиканата, које смо упознали са радом и функционисањем локалне Управе, као и са општинским програмима, пројектима и услугама који су намењени нашим суграђанима. У свакодневном раду овим младим људима су додељени ментори – руководиоци појединих одељења, који ће им помагати у усавршавању и стицању практичних знања. По завршетку тромесечне праксе, практикантима ће бити додељени сертификати-потврде да су прошли стручну праксу у општини Стари град, што ће им свакако бити корисна препорука за будуће пословне каријере“, каже Александар Пуача, помоћник председника општине Стари град.

У оквиру претходндних пет циклуса 80 студената и дипломаца је прошло ову праксу у Управи ГО Стари град и УК „Пароброд“.

„Наша општина је широм отворила врата образованим и младим људима,  са циљем да кроз практични рад стекну додатна знања и искуства која ће им омогућити да се запосле, да се економски осамостале и оснаже“, поручио је Александар Пуача, на данашњем радном састанку, који је означио почетак стручне праксе.

Поред практиканата, радном састанку су присуствовали Бојан Бојић, руководилац Одељења за друштвене делтности и пројекте развоја, Слађана Ђуричић, руководилац Одељења за општу управу, Ана Ковачевић, шеф Одсека за људске ресурсе, Оливера Нешковић, из Одељења за имовинско правне и стамбене послове, Јанко Лачњевац из УК „Пароброд, као и Ђорђије Зуковић из општинског Услужног центра.

„Током стручне праксе увек излазимо у сусрет када су у питању факултетске обавезе, колоквијуми и испитни рокови, јер је то примарна обавеза наших практиканата“, истиче помоћник председника Александар Пуача.

Питали смо младе академске грађане, међу којима је највише  политиколога, која су њихова  очекивања. Сви су вољни да кроз рад стекну нова искуства и знања на професионалном плану.

Алексеј Ковачев, студент четврте године Факултета политичких наука, на смеру Међународна политика и безбедност, каже да се пријавио за стручну праксу јер жели да напредује и унапреди стечено знање на факултету. Диломирани културолог Факултета за културу и медије Сара Ненадовић је одушевљена јер ће радити у УК „Пароброд“, у струци за коју се и школовала.

„Надам се да ћу упознати нове и занимљиве људе, посебно јер ћу праксу стицати на послу који волим“, очекује културолог Сара Ненадовић.