STONOTENISKI KLUB „STARI GRAD“ OTVORIO SEZONU

Povodom otvaranje nove takmičarke sezone ali i činjenice da je stonoteniski „Stari grad“ jedini u Beogradu koji je učesnik najelitnije lige Republike Srbije u ženskoj konkurenciji, u svečanoj sali opštine Stari grad, 12. 9. održana je konferencija za novinare na kojoj su osim predstavnika kluba i stonotenisera prisustvovali i zamenica predsednika opštine dr Ana Danilović i član Opštinskog veća Slobodan Petrović.

„Osnovali smo ovaj klub 2006. godine a a cilj nam je bio da ovaj sport omasovimo i zainteresujemo posebno decu školskog uzrasta“ rekao je predsednik Kluba i Upravnog odbora gospodin Zoran Gajić.

„Specifičnost koja nas odvaja od drugih stonoteniskih klubova jeste što radimo sa ženskom populacijom i osobama sa invaliditetom ne bi li se putem sporta integrisali u lokalnu zajednicu“. S obzirom da smo jedini klub čija je ženska ekipa plasirala se u Super ligu Republike Srbije trudićemo se da u klubu okupimo najbolje igračice“.

Ana Danilović, zamenica predsednika opštine pozdravila je okupljene i čestitala im na postignutim rezultatima jer svojim uspehom predstavljaju ne samo sebe i svoj klub već i opštinu.

Opština je klubu pomogla kupovinom rekvizita i opreme i po rečima gospođice Danilović nastaviće sa ulaganjem ne samo u stoni tenis već i druge sportove koji su na žalost postali sve manje popularni. Obraćajući se igračima „Starog grad“ zamenica predsednika je istakla da su oni dobar primer kako od sportskog entuzijazma na početku, mogu se postići najbolji rezultati.

Stonoteniski klub „Stari grad“ održava treninge u dve starogradske škole, „Stari grad“ i „Skadarlija“ i to ponedeljkom, sredom , petkom od 14.30 do 16.30 časova i subotom od 18 do 20 časova u OŠ „Stari grad“ dok se časovi u „Skadarliji“ odražavaju subotom i nedeljom od 10 do 13 časova.