POMOĆ ZA SNIMANJE FILMA ”TAMO I OVDE”

Opština Stari grad pomaže snimanje filma “Tamo i ovde”. Opredeljena sredstva u iznosu od 152 363 dinara, uplaćena Savezu dramskih umetnika Srbije, namenjena su kao pomoć za pokriće dela troškova postprodukciju ovog filma koji se trenutno nalazi u fazi pred kraj montaže i ulaska u “tehnički fazu”, a preostalo dosnimavanje će se nastaviti u Njujorku.

Film „Tamo i ovde“ u režiji Darka Lungulova je komedija-ljubavna drama rađena po originalnom scenariju u srpsko-nemačkoj koprodukciji.

Radnja se događa u Njujorku i Beogradu, na Dorćolu i tretira ozbiljan problem – odlazak mladih iz naše zemlje, ali se razlikuje od onih u drugim filmovima u tome što prikazuje Srbiju i Beograd u pozitivnom svetlu, kroz oči stranca koji dolazi u Beograd i u njemu nalazi nešto što mu u njegovom svetu nedostaje – toplinu, dušu.

Scenario je dobio nagradu “Balkan Fund” na međunarodnom festivalu u Solunu, a realizaciju filma pomogli su i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Filmski Centar Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Ministarstvo za dijasporu.

Prisustvo svetskih zvezda: pop-ikone Sindi Loper i Dejvida Torntona (Law &Order, Home alone 3) i domaćih: Mirjane Karanović i Branislava Trifunovića obećava veliku gledanost ovog filma.