„STAROGRADSKA OLIMPIJADA KULTURE“: PET KONKURSA IZ KULTURE ZA MLADE TALENTE

U susret „Jevremovoj – ulici susreta“ Gradska opština Stari grad, u okviru „Starogradske olimpijade kulture”, raspisala je KONKURSE NAMENJENE MLADIM TALENTIMA IZ OBLASTI KULTURE, na temu OSMEH, u 5 (pet) kategorija.

KATEGORIJE SU:

• KRATKA PRIČA

• LIKOVNA UMETNOST

• FOTOGRAFIJA

• ROK/POP PESMA dužine do 3 minuta

• VIDEO KLIP/SPOT dužine do 10 minuta

Pravo učešća na svim konkursima imaju mladi talenti, starosti od 15 do 35 godina života, sa prebivalištem na području grada Beograda.

Prijave za sve konkurse podnose sa na mejl adresu prijave.kzm@starigrad.org.rs

Rok za podnošenje prijava na sve konkurse je do 05. aprila 2019. godine, a dodatne infrmacije o konkursima mogu se dobiti pozivom na broj telefona opštinskog Kontakt centra 785-2-999.

Proglašenje pobednika obaviće se na manifestaciji „Jevremova – ulica susreta“, na Cveti, 21. aprila 2019. godine.

„Starogradska olimpijada kulture“ Gradske opštine Stari grad pokrenuta je u cilju podsticanja umetnosti, kulture i stvaralaštva uz verovanje da je najbolja prilika da se naši mladi talenti i njihovi radovi predstave na „Jevremovoj ulici susreta“. Ova manifestacija se tradicionalno održava od 2009. godine na Dan i slavu opštine Stari grad – Cveti. Svake godine u jednoj od najlepših dorćolskih ulica se okupi preko 15 000 građana iz Beograda.

Ovaj kulturni događaj nudi raznovrsan sadržaj – muzički i plesni program, sportska takmičenja, nastupe osnovnih škola i vrtića, umetničke izložbe, „Food market“ kao i preko 200 izlagača, tako da svaki posetilac može da nađe nešto za sebe.