SPORTSKO-POSLOVNI CENTAR “MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ”

Svečano obeležen početak rada Sportsko-poslovnog centra Milan Gale Muškatirović

U prisustvu brojnih zvanica i iz grada, čelnika Vaterpolo saveza, bivših i sadašnjih sportista i sportskih funkcionera, sportsko-poslovni centar Milan Gale Muškatirović, svečano je obeležio početak rada pod novim imenom u subotu 1 aprila. Ovom događaju prisustvovalo je i Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda, kao i porodica Muškatirović, a u ulozi domaćina bili su mnogobrojni predstavnici i odbornici i članovi opštinskog veća Opštine Stari grad kao i rukovodstvo ovog sportskog centra.

– Kao građane Beograda, raduje nas napredak svih njegovih delova ali smo navikli da se najbolje stvari dešavaju na teritoriji naše opštine. Imajući to u vidu, opština Stari grad, godinama, veliki deo svog budžeta ulaže u izgradnju, opremanje i popravke u školama, vrtićima i zdravstvenim ustanovama na njenoj teritoriji iako to direktno nije naša nadležnost. Tom spisku sada pridružujemo i prostor ovog centra, bivšeg SRC 25. maj i nadamo se da ćemo svojim ulaganjima i obnovom ovog centra koji se nalazi na jednom od najlepših mesta u Evropi, uz reku i to na ušću dve reke, u najlepšem delu Beograda, obnoviti ovaj centar i ostvariti ono čemu teže svi građani Starog grada a to je da opština Stari grad bude najlepši i najbolji deo Beograda za život – rekao je Dejan Kovačević, načelnik opštinske uprave Starog grada, u svoje kao i u ime zbog bolesti odsutne predsednice opštine. On je izrazio nadu da će se nakon uređenja ovog centra i izgradnjom marine u produžetku, što je u planu, ti planovi i ostvariti.

– Ovaj centar je nekada bio perjanica među ovakvim objektima u Beogradu. Doživeo je jednu veoma tešku sudbinu, što se može videti prilikom njegovog obilaska. Mislim da je ovo jedan novi početak koji će vrlo brzo ovaj centar istaći među ovakvim objektima. Opština Stari grad će, zajedno sa Beogradom i sa državom u sledećih godinu, godinu ipo dana učiniti mnogo toga da ovaj centar izgleda kako treba da izgleda. Počeće se od unutrašnjih i spoljašnjih bazena. Treba razmisliti o nekim novim sadržajima. Dovoljno je samo da bacimo pogled ovde kroz prozor i da vidimo gde se centar nalazi i da vidimo kako sve to ovde u okolini izgleda – rekao je Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda. Prema njegovim rečima, ono što je bitno kada je Beograd u pitanju, jedna od tačaka od koje će se krenuti pored marine Dorćol, pored nekih delova pored Lučke kapetanije, je da Beograd, pre svega na Starom gradu izađe na reke. Ovo što na Starom gradu postoji kao mogućnost izlaska na reke, a što je zauzeto potpuno neprimernim sadržajima , je nešto što postoji kao veliki potencijal Starog grada i Beograda.

– Danas je jedan od onih trenutaka koji obeležavaju sportsku istoriju i koji daju pečat budućnosti. Doktor Milan Gale Muškatirović je bio sjajan vaterpolo golman, vrhunski naučnik ali pre sveta veliki čovek. Spajao je sport i nauku, bio je izvanredan u bazenu i briljantan na tehnološkom fakultetu. Čovek koga su netremice gledali i koga su pomno slušali. Život i rad Muškatirovića su primer za sve one koji žele da budu uspešni a siguran sa da će generacije koje budu dolazile u ovaj sportski centar, znati čije ime nosi. Velikan za života zaslužuje da bude sa nama danas kada ga nema, a i zauvek, da generacije koje dolaze znaju da se sjajna biografija oduvek gradi samo poštenjem, velikim trudom i radom na sebi. Srećan sam, i u lično ime u ime vaterpolo porodice i porodice Muškatirović se zahvaljujem ljudima iz opštine Stari grad i gradske skupštine, što su prepoznali prave vrednosti i time pokazali da se vremena ipak menjaju – rekao je Uroš Marović, predsednik vaterpolo saveza Srbije: