SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Obaveštavanje građana biće još bolje

Na sednici Skupštine koja ja održana 30. januara, usvojen je Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o organizaciji opštinske uprave. Ovom odlukom izmenjen je način obaveštavanja građana, tako da se više neće izdavati list “Stari grad”, već će građani biti obaveštavani o radu organa opštine putem informatora, veb-sajta, i izdavanjem drugih publikacija. Umesto redakcije lista postojaće odsek za informisanje u okviru Odeljenja za skupštinske poslove.

– Po zakonu, lokalne samouprave ne mogu da izdaju svoj list. Za nas se suština ne menja zato što ćemo se truditi da još bolje informišemo građane – istakla je Mirjana Božidarević predsednica opštine Stari grad i upoznala odbornike da će ubuduće izlaziti informator koji će takođe biti besplatan i koji će se deliti na kućne adrese. Kako je objasnila, reč je o unapređenju a ne o uskraćivanju prava i mogućnosti informisanja jer će se pored informatora opštine, pripremati i razne brošure, flajeri a i sajt na internetu će biti mesto za informisanje.

Promene u Odluci o organizaciji opštinske uprave odnose se i na Odeljenje za građevinske poslove, time što se dodaje, da ovo odeljenje izdaje potvrde o usklađenosti idejnog projekta sa izvodima plana, odnosno aktom o urbanističkim uslovima za objekte do 800 kvadratnih metara.
Na sednici Skupštine usvojeni su Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja JP sportsko rekreativno poslovni centar “Milan Gale Muškatirović” i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja JP “Poslovni prostor opštine Stari grad” za 2007. godinu.

Odbornici su odlučili da se prihvate ostavke: Dušana Raičkovića na funkciju člana Upravnog odbora JP “Poslovni prostor opštine Stari grad” i Milice Vulić, predsednice Komisije za boračka i invalidska pitanja. Milica Vulić je izabrana za člana Upravnog odbora Javnog preduzeća “Poslovni prostor opštine Stari grad” dok je Marina Pršić, ekonomista i odbornik u Skupštini izabrana za novog predsednika Komisije za boračka i invalidska pitanja.