SASTANAK PREDSEDNIKA OPŠTINE SA DIREKTORIMA OSNOVNIH ŠKOLA

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović održao je danas  sastanak sa direktorima sedam starogradskih osnovnih škola, na kojem je bilo reči o prioritetima buduće saradnje Gradske opštine sa osnovnim školama koje se nalaze na njenoj teritoriji.

Novoizabrani predsednik opštine najavio je da će se u budućih mesec dana definisati svi problemi u osnovnim školama, koji će se rešavati objedinjeno, kroz tri nivoa vlasti – opštinski, gradski i republički.

„Na lokalnom nivou, naš zadatak će biti da dogovorimo prioritete i potrebe svake škole, da iniciramo nove projekte, i na osnovu toga pravimo planove. Za početak ćemo definisati urgentne probleme, koje ćemo, ukoliko nam budžet to dozvoljava, rešavati u najskorijem roku“, istakao je predsednik Radoslav Marjanović, koji je najavio da će se ovakvi sastanci održavati jednom mesečno.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju Gradska opština Stari grad obezbedila je po hiljadu zaštitnih maski za kolektiv svake škole, a predsednik opštine je za sledeću nedelju najavio i tradicionalnu opštinsku akciju „Dobrodošlica za đake prvake“, kada će predstavnici opštine najmlađim osnovcima uručiti prigodne poklone za početak nove školske godine.