САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ СА ДИРЕКТОРИМА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Председник општине Стари град Радослав Марјановић одржао је данас  састанак са директорима седам староградских основних школа, на којем је било речи о приоритетима будуће сарадње Градске општине са основним школама које се налазе на њеној територији.

Новоизабрани председник општине најавио је да ће се у будућих месец дана дефинисати сви проблеми у основним школама, који ће се решавати обједињено, кроз три нивоа власти – општински, градски и републички.

„На локалном нивоу, наш задатак ће бити да договоримо приоритете и потребе сваке школе, да иницирамо нове пројекте, и на основу тога правимо планове. За почетак ћемо дефинисати ургентне проблеме, које ћемо, уколико нам буџет то дозвољава, решавати у најскоријем року“, истакао је председник Радослав Марјановић, који је најавио да ће се овакви састанци одржавати једном месечно.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију Градска општина Стари град обезбедила је по хиљаду заштитних маски за колектив сваке школе, а председник општине је за следећу недељу најавио и традиционалну општинску акцију „Добродошлица за ђаке прваке“, када ће представници општине најмлађим основцима уручити пригодне поклоне за почетак нове школске године.