SARADNJA OPŠTINE I BEOGRADSKE CRKVENE NARODNE KUHINJE

Na inicijativu predsednika Gradske opštine Stari grad Dejana Kovačevića, uspostavljena je saradnja između opštine i Beogradske crkvene narodne kuhinje u Francuskoj 1, koja radi pod okriljem Srpske pravoslavne crkve – Arhiepiskopije beogradsko karlovačke Uzimajući u obzir namenu i svrhu postojećeg objekta, naša opština je obezebedila sredstva za otplatu duga za zakup.

Veće GO Stari grad, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, donelo je zaključak o isključenju pomenutog prostora iz fonda “Poslovnog prostora opštine Stari grad”, i dodelio ga na korišćenje Arhiepiskopiji beogradsko karlovačkoj bez ikakve naknade, sve dok se koristi u svrhu i namenu koju obavlja Beogradska crkvena kuhinja.

– Već četiri godine kuhinja svakodnevno hrani preko 1600 socijalno najugroženijih Beograđana, pretežno Starograđana. Uputili smo ovu inicijativu zbog višestrukog povećanja broja korisnika od početka 2014. godine. Rukovodstvo opštine je prepoznalo naš višegodišnji rad i trud da pomognemo najsiromašnijima, što je u duhu pravoslavlja i mi joj zahvaljujemo na razumevanju – kaže sekretar Verskog dobrovoljnog starateljstva jerej Vladimir Marković.