SAKUPLJENO OKO TRI TONE ELEKTRIČNOG OTPADA

Savet za zaštitu životne sredine Skupštine gradske opštine Stari grad je 28. septembra ispred SRPC „Milan Gale Muškatirović“, u saradnji sa „Set reciklažom“ koja ima integralnu dozvolu za reciklažu elektronskog i električnog otpada, organizovao akciju otkupa i reciklaže elektronskog i električnog otpada pod nazivom „Eko vikend“.
87 građana je odložilo svoje neupotrebljive uređaje i na taj način pored zarađenog novca osvojilo i zahvalnicu za doprinos u zaštiti životne sredine na Starom gradu i simbolične poklone.

Sakupljeno je oko tri tone otpada. Osim građana, elektronske i električne stare uređaje donele su i dva preduzeća, jedno od njih je JP SRC „ Milan Gale Muškatirović“

Stari mobilni telefoni, rashladni uređaji, pokvareni grejači,monitori, samo su deo elektro otpada koji su građani donosili, i tako popunili reciklažni kamion.

– Cilj nam je da se građani edukuju i motivišu da recikliraju, posebno elektronski otpad jer sadrži dosta štetnih supstanci kako za životnu sredinu tako i za zdravlje ljudi – kazala je povodom akcije Ivana Lazić, predsednica Saveta za zaštitu životne sredine.