SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA STAROG GRADA

Utvrđen plan za postavljanje tezgi

Novina u predlogu Plana za postavljanje tezgi i drugih privremenih objekata na teritoriji Starog grada su tezge za prodaju cveća koje će biti u Skadarskoj ulici, Knez Mihailovoj i na Trgu Nikole Pašića.
U okviru redovne pomoći zdravstvu Domu zdravlja Stari grad dodeljeno je 539.829 dinara za nabavku vakcina. Pomoć su dobili i Klub žena obolelih od tumora dojke “Živeti kao nekada”, “Jugoslovenska asocijacija klasičnih gitarista”, Fond za unapređenje demokratije “Ljuba Davidović” i Savez studeneta Građevinskog fakulteta.
Crvenom krstu je dodeljeno 620.000 dinara za građevinsko – zanatske radove na zgradi na Studentskom trgu 18. Za nabavku elektronskog izdanja Geografske enciklopedije naselja Srbije i Progradmskog paketa RAS za osnovne i srednje škole sa teritorije opštine Stari grad odobreno je 300.000 dinara.
Za planirane radove na restauraciji fasade Pravno birotehničke škole opština Stari grad će izdvojiti 4.600.000 dinara. Za Prvu beogradsku gimnaziju opredeljeno je 344.928 dinara za izradu metalne đubrijere i za nabavku parkovskih klupa. Beogradskoj filharmoniji dodeljeno je 257.140 dinara za organizovanje dixilend muzike za učenike osmih razreda osnovnih škola Starog grada.

Radovi na održavanju Sremske, Jevrejske, Kosančićevog venca…

Na sednici Opštinskog veća prihvaćen je Program održavanja ulica za sledeću godinu, na teritoriji naše opštine. Urediće se ulice: Sremska, Maršala Birjuzova, Solunska, Jevrejska, Braće Baruh, Mike Alasa do Dubrovačke, Dubrovačka, Knez Miletina, vojvode Dobrnjca, Kopitareva gradina, Đure Daničića, Vlajkovićeva, Dalmatinska do Takovske, Stevana Sremca, Kosančićev venac(kaldrma), Kralja Petra( od Knez Mihailove do Saborne crkve), Strahinjića Bana(od Zmaj Jovine do Skadarske), Cetinjska (od Bulevara Despota Stefana do Cara Dušana), Svetosavska, Zetska, Zeleni venac, Brankova i trotoar oko Kalemegdana.