SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA STAROG GRADA

Novogodišnji vašar za najmlađe 22.i 23. decembra

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija „Novogodišnji vašar“ koju priprema opštinska organizacija „Prijatelji dece“ i ove godine održaće se pod pokroviteljstvom opštine Stari grad. U tu svrhu opština je odvojila 123.000 dinara. Novogodišnji vašar će se održati u holu Doma sindikata 22. i 23. decembra i na njemu će učestvovati oko dve hiljade dece sa svojim kreacijama.

Udruženju građana EFESEF opština je uputila donaciju u oznosu od 182.000 dinara za održavanje VII Međunarodnog festivala studentskog filma .Opštinsko veće odobrilo je pomoć u iznosu od 224.853 dinara i Društvu fizičara Srbije iz Zemuna čija dva predstavnika Ognjen Ivković i Ana Anastasijević putuju na simpozijum koji će se održati na Tajvanu. Donacijom od 300.000 dinara Opštinsko veće je pomoglo Savezu dramskih umetnika Srbije za lečenje obolelih članova dok je sportskom Auto-moto savezu Beograd odobrena pomoć od 16.000 dinara za učešće predstavnika opštine u Novogodišnjem karting turniru čiji sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Etnografskom muzeju upućena je donacija u vrednosti od 300.000 dinara za održavanje pozorišne predstave za decu «Božićni san» a koja će biti prikazane u ovom mesecu.

Pomoć institucijama zdravstva

Gradskom centru za kožne i venerične bolesti Opštinsko veće odobrilo je novčanu pomoć u iznosu od 821.280 dinara za nabavku računarske opreme kao i za funkcionisanje mrežno- operativnog sistema. Kliničko – bolničkom centru Zemun upućena je donacija u vrednosti od 150.000 dinara za nabavku EKG aparata, dok je 12.000.000 dinara odobreno Domu zdravlja «Stari grad» za kupovinu rentgen aparata.