SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Na sednici opštinskog veća održanoj 19. oktobra, Studentu Dejanu Rozgiđu iz Ivanjice je odobrena mesečna stipendija od 10 000 dinara za period septembar 2006. – avgust 2007. Ovaj nadareni mladić studira Elektrotehnički i Fizički fakultet a prosek ocena mu je 10.

Jeleni Vukajlović, Aleksandru Bijeletiću i Aleksandri Papić, studentima Ekonomskog fakulteta iz Beograda, učesnicima u programu ”Putujemo u Evropu”, u saradnji sa ambasadom Republike Austrije, odobreno je po 16,500 dinara za troškove hrane i noćenja prilikom putovanja po evropskim destinacijama. Ovo troje mladih izabrani su na konkursu čiji glavni kriterijum je bio prosečna ocena i redovnost studiranja.

Šahovskom klubu slepih ”Napredak”, odobreno je 40 000 dinara za kupovinu šahovskih garnitura.

Radi organizovanja koncerta u čast V. A. Mocarta na Kolarcu 28. oktobra, horu ”Braća Baruh”, najstarijem horu u Srbiji, osnovanom još 1879 kao Srpsko Jevrejsko pevačko društvo, na sednici je odobreno 118 000 dinara.

Prvoj beogradskoj gimnaziji će iz budžeta pripasti 146 557 dinara za kupovinu serverskog računara i klima uređaja.

Zbog izuzetne angažovanosti u asistenciji Komunalnoj inspekciji Starog grada, policajac OUP-a Stari grad Marko Nikolić, inače iz Šapca, biće nagrađen sa
4 000 dinara.