PROGLAŠENE NAJUREĐENIJE ŠKOLE

Dajem reč da ću biti dobar i čuvati svoj grad…..

Žiri ekološke patrole Saveta za ekologiju opštine Stari grad mesec dana obilazio je osnovne i srednje starogradske škole i vršio kontrolu čistoće i uređenosti škola.
Žiri koji je bio sastavljen od pet odbornika Skupštine Stari grad u kategoriji osnovnih škola, odlučio je da za najuređeniju školu proglasi OŠ «Drinku Pavlović». Za izuzetan trud koji su učenici i nastavnici ove škole pokazali u očuvanju i negovanju svoje okoline, Savet za ekologiju dodelio im je metlee, knjige, cveće i naravno dživdžane i diplome. Osim prvonagrađene OŠ «Drinka Pavlović» nagrađene su i škole «Mihajlo Petrović Alas», «Stari grad» dok su Osnovne škole «Vuk Karadžić», «Braća Baruh», «Dragana Kovačević», «Skadarlija», «Kralj Petar Prvi» dobile knjige, cveće, diplome i naravno dživdžane.
Na veliku radost đaka prvaka od opštine, kao i prethodnih godina dobili su na poklon pozorišnu predstavu «Mile – pile» u izvođenju Pan teatra.
Dobrodošlicu u ime opštine poželela im je predsednica Mirjana Božidarević. «Želim vam dobar početak školovanja i da čuvate svoju okolinu. «Čuvajte biljke, životinje i sve što vas okružuje. One, koji budu najuspešniji i najbolji opština će nagrađivati», rekla je Mirjana Božidarević.
Posle predstave i proglašenja pobednika prvaci su zajedno sa glumicom Oliverom Vitorović položili ekološku zakletvu.
Izbor srednjih škola nije rangiran po mestima, već su titulu najlepše ponele tri škole. Za izuzetan trud i perfektno uređeno dvorište i prostorije, van konkurencije proglašena je Tehničko – vazduhoplovna škola «Petar Drapšin» kojoj su dodeljeni priznanje, statueta dživdžana i ukrasno bilje.
Priznanje, statueta dživdžana i ukrasno bilje za sređene fasade, uređena dvorišta i učionice oplemenjene zelenilom, od strane Saveta za ekologiju dobile su i škole Prva ekonomska i Matematička gimnazija.