SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Na sednici Opštinskog veća održanoj 16. novembra, odlučeno je da se zaključi ugovor sa preduzećem za proizvodnju i trgovinu “Toplice drvo”, iz Beograda , koje će biti izvođač građevinsko-zanatskih radova na zgradi baletske škole “Lujo Davičo”. Predviđeni u podrumu škole, dvorištu i svetlarniku kao i sanacija mokrih čvorova u vešeraju. Vrednost ovih radova sa porezima je 7.493.000 dinara a rok završetka radova je 30 dana.
U toku je postupak javne nabavke i prihvaćena je konkursna dokumentacija, za restauraciju fasade u Srebreničkoj 3. Vrednost ovih radova je 2.041.427. dinara bez poreza. Sredstva za ovu javnu nabavku obezbeđena su iz budžeta naše opštine.
Iz budžeta opštine Stari grad obezbeđeno je i 400.000 dinara bez poreza, za izradu projekta restauracije i revitalizacije fasade zgrade Muzeja nauke i tehnike u Skender Begovoj 51.
Na ovoj sednici odlučeno je da se u okviru dela za Zaštitu životne sredine, dodeli 162.200 dinara za kupovinu osam kontejnera za starogradske osnovne škole.
Opština Stari grad poslala je gradskom Sekretarijatu za saobraćaj i JKP ”Beograd put spisak ulica za koje se očekuje da će biti rađene tokom 2007.
Na spisku se nalaze sledeće ulice: Dubrovačka, Cetinjska, Čubrina, Dalmatinska, Đure Daničića(do Šafarikove), Miće Popovića(do Svetozara Miletića),skver ugla Bulevara despota Stefana-Drinčićeve-Carigradske i Gundulićevog venca, Stevana Sremca, Knićaninova, Kosančićev venac i Dunavska.