SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

U susret praznicima

Tradicionalna manifestacija «Uskršnji dani na opštini Stari grad» i ove godine održaće se pod pokroviteljstvom opštine a u organizaciji nevladine organizacije «Prijatelji dece». Tim povodom na današnjoj sednici Opštinskog veća jednoglasno je odlučeno da se sa 47.000 dinara pomogne ova manifestacija koja ima za cilj očuvanje hrišćanske tradicije i narodne prošlosti.

Takođe, odobrena je novčana pomoć u iznosu od 200.000 dinara Kraljevskom Redu vitezova «Bogoljublje» za izvođenje umetničkog spektakla na Vrbicu na platou kod Pobednika na Kalemegdanu.

U periodu od 17. do 22. aprila Udruženje građana «MIKSER» održaće se «Beogradska nedelja dizajna. Manifestacija okuplja najpoznatije svetske dizajnere arhitekte, breding i advertajzing eksperte i poslovne ljude. Za realizaciju ove manifestacije, opština je uputila novčanu donaciju u vrednosti od 450.000 dinara.

Upravi policije Stanici policije za bezbednost i spasavanje na rekama, opština je uputila 1.100.000 dinara za kupovinu neophodnog spasilačkog čamaca.

S obzirom da su završeni postupci javne nabavke za izvođenje građevinsko – zanatskih radova i izbran najpovoljniji izvođač radovi na trećem i četvrtom spratu Doma zdravlja «Stari grad» počeće što pre, najavio je Nebojša Bakarec, zamenik predsednika opštine.