SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Sa sednice Opštinskog veća

Pomoć raseljenim licima

Opštinsko veće je odobrilo jednokratnu socijalnu pomoć u iznosu od 261.905 dinara za četiri porodice raseljene sa Kosova i Metohije. Odobrena su sredstva u iznosu od 1. 040.000 dinara za finansiranje desetodnevnog boravka pedeset starijih i bolesnih meštana iz Goraždevca u Prolom Banji, dok je 2.010.499 dinara odobreno za boravak dece na Divčibarama u periodu od 15. do 24. jula. Ovom donacijom obuhvaćeno je 76 dece iz Goraždevca i 79. dece raseljenih sa Kosova i Metohije a koji žive u Beogradu, kao i deca sa opštine koji su lošeg materijalnog stanja, u saradnji sa osnovnim školama Starog grada.
Centru za informativnu podršku « Naš odgovor» i «Pravi odgovor» , časopisi koji su namenjeni izbeglim i raseljenim licima, Opštinsko veće uputilo je pomoć vrednu 120.000 dinara za objavljivanje časopisa «Molba».
Uprava crkve Sveti Marko obratila se opštini za pomoć za uređenje kripte gde se nalaze grobovi kralja Aleksandra Obrenovića i kraljice Drage Mašin. Tim povodom, Opštinsko veće odlučilo je da donacijom u iznosu od 193.500 dinara pomogne hram Svetog Marka.
Opština Stari grad pomaže realizaciju predstave ”Mali princ” u Bitef teatru, autora Katarine Slijepčević, u iznosu od 270 000 dinara, koji će biti upotrebljeni za izradu kostima.

Ulaganje u školstvo i zdravstvo

Baletskoj školi «Lujo Davičo» odobrena je donacija u vrednosti od 6.200.000 dinara za izvođenje građevinsko – zanatskih radova u podrumu škole, dvorištu i svetlarniku i za sanaciju mokrih čvorova u vešeraju dok je OŠ «Drinka Pavlović» odobrena pomoć od 1.310.000 dinara za izvođenje radova na sanaciji hidrantske mreže.
Domu zdravlja «Stari grad» upućena je donacija za izvođenje građevinskih radova i sanaciju mokrih čvorova na šestom i petom spratu ovog objekta. Ukupna vrednost odobrene pomoći iznosi 11.750.000 dinara.