SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Baletska škola “Lujo Davičo” pred građevinskim radovima

Kao i ranijih godina, opština Stari grad pomogla je Evropskom parlamentu mladih, na taj način što je pokrila troškove puta njihovoj članici za odlazak na 53. internacionalnu sednicu Evropskog parlamenta mladih, koja će se ove godine održati u Kijevu. Dečji dispanzer Doma zdravlja “Stari grad” dobio je 117.155 dinara za učešće tročlane delegacije na Kongresu pedijatara u Hrvatskoj.
U okviru pomoći nevladinim organizacijama, 150.000 dinara je dodeljeno udruženju EFESEF za organizaciju Osmog međunarodnog festivala studentskog filma. Udruženje studenata vazduhoplovstva Mašinskog fakulteta “EUROAVIA” dobilo je 100.000 dinara za organizovanje kongresa koji će se održati od 15. do 22. oktobra.
Srpskoj književnoj zadruzi za kupovinu računara, štampača, skenera i fotokopir aparata odobreno je 200.000 dinara.
Opština Stari grad je u maju ove godine opredelila iz budžeta 1.998.000 dinara za zamenu krovnog pokrivača na zgradi Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, ovoga puta dodeljeno je još 321.259 dinara za izvođenje dopunskih radova na zameni krova.
Prihvaćena je i konkursna dokumentacija za građevinsko-zanatske radove u podrumu baletske škole “Lujo Davičo”. Da podsetimo, na Opštinskom veću su ranije odobrena sredstva u iznosu od 6.200.000 dinara za izvođenje građevinsko-zanatskih radova u podrumu, u dvorištu, svetlarniku i za sanaciju mokrih čvorova u vešeraju Baletske škole.