SA OPŠTINSKOG VEĆA

Pomoć raseljenim mališanima i deci Kosova i Metohije

Na redovnoj, 33. sednici Opštinskog veća opštine Stari grad, Udruženju građana „Zdravo da ste“, iz Beograda, dodeljeno je 20. 000 dinara, za pomoć projektu „Ekološki program sa foto radionicom i izložbom fotografija nastalih tokom izvođenja ekoloških radionica“, koji se sprovodi u dečjem odmaralištu „Stevan Filipović“ na Divčibarama, gde borave raseljena deca, smeštena u kolektivnim centrima.
Zahvaljujući pomoći opštine Stari grad, mališani sa Kosova i Metohije – iz Goraždevca, kao i raseljena deca iz kolektivnih centara, ukupno njih 188, borave u dečjem odmaralištu „Stevan Filipović“ na Divčibarama, od 26. 7. do 4.8. ove godine. Ovo letovanje realizovano je preko Kola srpskih sestara Raško Prizrenske eparhije, kome je iz opštinske kase dodeljeno 1. 679. 800 dinara.

Besplatni plivački treninzi za mališane na SC „25 maj“

Radi organizovanja redovnih besplatnih treninga i obuke plivanja za decu sa teritorije Starog grada na bazenu SC „25. maj“, vaterpolo klubu „Crvena Zvezda“, pripalo je 202. 000 dinara. Ovi treninzi će se održavati svakodnevno u periodu od 10 do 12 sati i trajaće mesec dana.

Akcija „Leto u Beogradu“ oživeće ambijentalnu celinu grada

Opština Stari grad pomaže i akciju „Leto u Beogradu“, kojom će se promovisati brojne manifestacije uličnog karaktera, u cilju programskog oživljavanja ambijentalnih celina grada. U tu svrhu, Turističkoj organizaciji Beograda dodeljeno je 150. 000 dinara.

Pomoć Doma zdravlja „Stari grad“ u Siminoj ulici i vrtiću „Skadarlija“

Za izvođenje građevinsko zanatskih radova na prvom spratu zgrade Doma zdravlja „Stari grad“ u Siminoj ulici, u postupku javne nabavke dodeljen je ugovor kompaniji „Jugodrvo“ iz Beograda. Cena radova sa pripadajućim PDV-om je 6. 719. 238 dinara.
Opštinsko veće odlučilo je da sprovede tender za građevinsko zanatske, limarske i elektro radove, na remontu liftova u vrtiću „Skadarlija“, u ulici Džordža Vašingtona, predškolske ustanove „Dečji dani“. Vrednost radova, bez PDV-a, procenjena je na 6. 500. 000 dinara

Kompjuterska oprema gradskim institucijama i muzejima

Gradskom centru za socijalni rad, Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Pedagoškom muzeju u Beogradu, Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, Opština će, preko preduzeća „Informatika“, nabaviti potrebnu kompjutersku opremu. Ukupna vrednost opreme sa PDV-om je oko 1. 200. 000 dinara