SA OPŠTINSKOG VEĆA

Računarska oprema za četiri zdravstvene ustanove

Opština Stari grad će sredstvima iz budžeta kupiti računarsku opremu za četiri beogradske zdravstvene ustanove. Zavodu za kožne i venerične bolesti pripašće 10 računara, 1 server, deset laserskih štampača i dva adaptera za mrežno povezivanje, ukupne vrednosti od od oko 967. 000 dinara. Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj pripašće tri računara, tri laserska štampača i jedan CD plejer. Vrednost javne nabavke je oko 230 000 dinara. Institut za neuropsihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, biće bogatiji za sedam računara vrednih oko 444. 000 dinara a KBC Zemun za šest računara i tri laserska štampača čija je cena oko 419. 000 dinara. .
U cene je uključen i PDV, a svu opremu će obezbediti preduzeće „Informatika A.D. iz Beograda.

Najbolji policajci i vatrograsci u julu

Za policajce meseca jula Starog grada izabrani su Dalibor Adamović, Goran Lazarević i Jovica Pećaranin. Njima je Mirjana Božidarević, predsednica opštinskog veća, uručila novčane nagrade u inosu od po 4000 dinara. Najbolji vatrograsac za jul je Mladen Butulija, kome je takođe dodeljeno 4000 dinara.

Pismene zahvalnice opštini

Na adresu Skupštine opštine Stari grad stigle su četiri zahvalnice. Mirjani Božidarević, predsednici, zahvalili su se Muzička omladina Beograda, Vojska SCG i Narodno pozorište, Klinika za gerijatriju, kao i fudbalski klub GSP Polet“ iz Beograda. Muzička omladina Beograda, u dopisu koji je potpisao sekretar Mirjana Tomić, zahvaljuje se centralnogradskoj opštini na finansijskoj pomoći od 60 000 dinara zahvaljujući kojoj je uspešno organizovana 14. Letnja duhovna akademija Muzike omladine u Studenici. Vojska SCG i Narodno pozorište zahvalni su opštini na pomoći oko realizacije pozorišne predstave „Svi smo mi krompiri“ i filma „Profesija: Vojnik“, koji će biti završeni između 15. i 20 oktobra, odnosno početkom decembra 2005. godine. Načelnik Klinike za gerijatriju Prof. dr Mladen Davidović između ostalog je poručio da „samo velike i humane ljude krasi nesebičnost humanost i briga bolesne i stare ljude“. Fudbalski klub GSP „Polet“ zahvalio se za novčanu pomoć upotrebljenu radi kupovine sportske opreme za potrebe mlađih takmičarskih kategorija (petlića, pionira, kadeta i omladinaca).