SA OPŠTINSKOG VEĆA

Opština uređuje zelene površine

Opština Stari grad odlučila je da iz budžeta izdvoji 3. 918. 913.92 dinara, kojim će, u saradnji sa JKP ”Zelenilo-Beograd”, finansirati radove na rekonstrukciji dečjeg igrališta na Malom Kalemegdanu, kao i na zaštiti javnih zelenih površina (park Kalemegdan, Skver pošte, skver ”Skoplje”, park kod električne centrale, Palmotićeva-Zavod, Savsko pristanište, Kosančičev venac, stambena naselja Dorćol I i II).

Pomoć nevladinim organizacijama

Sa pozicije pomoći nevladinim organizacijama, odlučeno je da se ”BEL hospice” iz Beograda, nevladinoj organizaciji, koja se bavi palijativnim zbrinjavanjem i palijativnom medicinom, odobri pomoć u iznosu od 140 000 dinara, za organizaciju humanitarnog koncerta, koji će se održati 8.oktobra u Bitef teatru.
Omladini JAZASA, dodeljena je pomoć u iznosu od 45 000 dinara, za troškove organizacije predavanja o sidi u srednjim školama sa naše opštine. Novčana pomoć od 48 000 dinara, odobrena je i opšinskoj organizaciji Invalidi rada, a za pokrivanje troškova zakupa prostora.
Sredinom oktobra, održaće se ”Međunarodni studentski kongres medicinskih nauka” i tim povodom, opština je odlučila da Asocijaciji sturdenata medicine Srbije i Crne Gore, dodeli 20 000 dinara.

Fakutetu primenjenih umetnosti Opština je dodelila 676 000 dinara za nabavku nastavne opreme na Odseku konzervacije i restauracije.

I ove godine, optština Stari grad odobrila je po 8000 dinara, jednokratne humanitarne pomoći odličnim učenicima iz izbeglih, prognanih i interno raseljenih porodica. Prvobitni spisak od 30 učenika, proširen je za novih osam imena.

Za bolji rad uprave

U cilju povećanja efikasnosti rada opštinske uprave, odlučeno je da se nabavi hardveri softver, koji će omogućiti instaliranje elektronske arhive. Uskoro će pristupiti adaptaciji Svečane sale opštine, prostorija redakcije lista ”Stari grad”, kao i prostorija poreske uprave.

Besplatne prostorije za Jevrejsku opštinu

Optšinsko veće je prihvatilo predlog JP Poslovni prostor ”Stari grad”, da se Svetosavska omladinska zajednica Srpske pravoslavne crkve-Arhiepiskopije Beogradsko-Karlovačke, oslobodi od plaćanja zakupnine u zgradi u Gopspodar Jevremovoj 42.

Doneta je i odluka da se iz fonda Poslovnog prostora Starog grada, izuzmu prostorije koje koristi Jevrejska opština u Ulici Kralja Petra 71. Time je Jevrejskoj opštini dato desetogodišnje besplatno koriščenje pomenutog prostora.

Predsednik opštine Mirjana Božidarević uručila je novčane nagrade najuspešnijim policajcima za mesec avgust. Titulu najboljeg policajca poneli su Dragan Pavlović, Stevica Živanov i Milosav Stiković, dok je za najboljeg vatrogasca proglašen Miodrag Ikadinović.