SA OPŠTINSKOG VEĆA

Opština Stari grad pomoći će sredstvima iz budžeta Beogradsku Filharmoniju i njenu Fondaciju simboličnim zakupom 20 sedišta u sali filharmonije, čime će se omogućiti kupovina skupocene violine ” Lapo Cassini” iz 1927. godine. Vrednost donacije je 20 000 evra, odlučeno je na današnjoj sednici opštinskog veća.

Roditeljima četvorki Jeremić Zorici i i Nenadu iz Beograda, opština će pomoći sa 142. 860 dinara jednokratne pomoći, za školovanje dece.

Policajac Slobodan Đukić iz OUP-a Stari grad, biće nagrađen sa 4000 dinara, zbog izuzetnog angažovanja i efikasnog rada, a na predlog Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju.

Radi efikasnijeg organizovanja tradicionalnog jesenjeg krosa Starog grada, Savezu sportova Stari grad, dodeljeno je 110. 000 dinara.

Prijateljima dece opštine Stari grad, pripašće ukupno 230.000 dinara, za realizaciju programa ”Dečja nedelja”, koja će se održati od 3. do 9. oktobra.

Opština će pomoći i Biblioteku grada Beograda sa 1.495.000 dinara za izvođenje enterijerskih i elektro radova.

Za vreme ovogdišnjeg ”Bemusa”, koji će se održati od 3 do 19. oktobra, Stari grad će biti domaćih uglednim stranim gostima. Zato je odlučeno da se u tu svrhu iz budžeta obezbedi 190 000 dinara.

Opština će finansirati i radove u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Procenjena vrednost javne nabavke je 1.500.000 dinara a odnosi se na sređivanje hola i terase ove institucije. Ugovor je dodeljen preduzeću ”Toplica drvo d.o.o” iz Beograda.

Odlučeno je i da predškolska ustanova ”Dečji dani” dobije novu opremu vrednu oko pet miliona dinara. Reč je o novom nameštaju za igračke, krevetićima, specijalnim bezbedonosnim neonskim svetiljkama, maskama za radijatore, tapisonima… Opština je dodelila ugovor preduzeću ”Tehnooprema” inženjering iz Beograda.