Veće Gradske opštine Stari grad

Shodno Statutu Gradske opštine izvršni organi Gradske opštine su Predsednik Gradske opštine i Veće Gradske opštine.

Veće Gradske opštine Stari grad, čine predsednik Gradske opštine, zamenik predsednika Gradske opštine po funkciji, i pet članova.

Članove Veća Gradske opštine, na predlog predsednika Gradske opštine, biraju odbornici Skupštine Gradske opštine.

Nadležnosti Veća GO Stari grad su: utvrđivanje predloga budžeta Gradske opštine i nadzor nad radom Uprave Gradske opštine. Veće ima nadležnosti i u upravnom postupku u drugom stepenu o pravima i obavezama građana, preduzeća i ustanova i drugih organizacija iz izvornog delokruga Gradske opštine, rešava sukob nadležnosti između Uprave Gradske opštine, javnih preduzeća, organa, organizacija i službi čiji je osnivač Gradska opština. Veće Gradske opštine daje mišljenje predsedniku Gradske opštine na njegov zahtev u vezi sa pitanjima iz njegove nadležnosti, pomaže predsedniku u vršenju drugih poslova iz njegove nadležnosti i donosi pojedinačne akte u skladu sa Odlukom o organizaciji i radu organa Gradske opštine Stari grad i drugim aktima Skupštine Gradske opštine.

ČLANOVI VEĆA GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD:

1. NEDELJKO JOVANOVIĆ

Nedeljko Jovanović je rođen 1970. u Beogradu, na Zvezdari, a od 2000. godine živi na Starom gradu. Završio je osnovnu školu na Konjarniku, a zatim i srednju Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ i osnovne akademske studije prvog stepena na Univerzitetu „Union – Nikola Tesla“ u Beogradu, na studijskom programu Menadžment u sportu. Paralelno sa osnovnom i srednjom školom završio je nižu muzičku školu, odsek gitara. Od malih nogu imao je afinitet prema sportu i fizičkoj kulturi – trenirao je 5 godina plivanje i borilački sport Aikido, a atletiku godinu dana.
Od svoje 14. godine počinje sa rukometom u RK „Sinđelić“ i postaje prvak na školskim takmičenjima, na gradskom i reppubličkom nivou. Sa 18 godina prelazi u RK „Metaloplastika Šabac“ gde počinje sa profesionalnom karijerom. Bio je svetski juniorski prvak 1991. godine, kada postaje i član seniorske selekcije nacionalnog tima.  Igrao je 290 puta za Rukometnu reprezentaciju naše zemlje, sa kojojom je osvojio 3 bronzane medalje na svetskim i evropskim prvenstvima. Proglašen je za najboljeg igrača Sveta 1999. godine, kao i za najboljeg sportistu Savezne Republike Jugoslavije od strane Olimpijskog komiteta i brojnih novinara i sportskih časopisa, iste godine. Nakon dugogodišnje igračke karijere u Španiji, Nemačkoj, Austriji i Mađarskoj, vraća se u Srbiju 2010. godine. Po povratku u domovinu bavio se trenerskim pozivom u dva muška i jednom ženskom klubu, a bio je i trener mlađih kategorija do 15 godina. Od 2018.  do 2019 godine bio je pomoćni trener nacionalnom selektoru Rukometne reprezentacije Srbije. Nosilac je nacionalnog priznanja za razvoj rukometa u Srbiji.

Govori i piše, tečno španski i nemački jezik, i služi se ruskim i engleskim jezikom.

Otac je dve divne devojčice Mile i Hristine.

elektronska pošta: njovanovic@starigrad.org.rs

 

2. ANDREJA KESIĆ

Rođen  je 1969. godine u Beogradu. Odrastao je na Starom gradu. Završio je Osnovnu školu “Kralj Petar Prvi” i upisao Prvu beogradsku gimnaziju, gde je završio prve dve godine. Zbog bavljenja sportom školovanje je nastavio u SAD-u, gde je završio srednju školu. U periodu od 1988. do 1991. godine pohađao je Geografski fakultet na  Univerzitetu u Beogradu, Odsek za  prostorno planiranje. U toku 1991. i 1992. godine studije je nastavio i završio na prestižnom Mejn univerzitetu u Portlandu.
Svoju profesionalnu karijeru započinje u Portlandu kao asisistent menadžera produkcije u najvećem profesionalnom pozorištu „Portland Stage“. Tu ostaje do 1994. godine kada prelazi u kompaniju „Zabars Supermarkets – New York“. Rad u ovoj kompaniji započinje na mestu  asisistenta menadžera. Vrlo brzo dobija unapređenje i postaje menadžer. U periodu od 1997. do 1998. godine bio je radno angažovan kao finasijski savetnik u kompaniji    „Coowan financial group“. Krajem 1998. godine prelazi u jedan od najstarijih studija u Holivudu  „Raleigh Studios – Hollywood“ gde radi kao menadžer specijalnih događaja.
U Srbiju se vraća 2003. godine i započinje sopstveni posao. Vlasnik je brojnih ugostiteljskih objekata u Beogradu kao što su “Insomnia”, klub “Magacin”, kafeterija “Speak easy”, “Crveni petao – Pevac”, “Cinema”, “Central Park”, splav “Play”, “Manufaktura”, “Kolo” i klub “Dorćoleta”.

Na prvoj konstitutivnoj sednici u novom sazivu Skupštine Gradske opštine Stari grad izabran je za člana Veća Gradske opštine Stari grad kao odbornik iz reda građana.

Oženjen je, otac devojčice.

elektronska pošta: akesic@starigrad.org.rs

 

3. BRANISLAV ZEC

Rođen je 1961. godine u Beogradu. Odrastao je i živi na Starom gradu.  Kao rođeni Starograđanin završio je OŠ „Drinka Pavlović“ i Mašinsko tehničku školu „Petar Drapšin“, gde je stekao zvanje – mašinski tehničar. Kurs engleskog jezika završio je u Londonu, od 1989. do 1991. godine. Aktivno je igrao i trenirao košarku u OKK Beograd, od 1979. do 1988. godine.
Radno iskustvo sticao je Jugoslovenskom Rečnom Brodarstvu gde je od 1987. do 1997. godine radio kao tehnički inspektor, a od 1998. godine se uspešno bavio proizvodnjom kožne galanterije i kasnije, ugostiteljstvom. Poslednjih 8 godina aktivno se bavi lokalnom politikom, a od 2017. obavlja funkciju predsednika Nadzornog odbora Doma zdravlja „Stari grad“. U dva mandata, od 2012. godine, biran je za odbornika Skuštine gradske opštine Stari grad. Zalagao se za brojne projekte i inicijative za uređenje neuređenih zelenih površina i zapuštenih  platoa između zgrada i igrališta, kao i za pronalaženje rešenja po pitanju komunalnog reda i buke na Starom gradu.

Izabran je za člana Veća gradske opštine, na drugoj sednici Skupštine GO Stari grad, 24. avgusta 2020. godine, kao odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu “.

elektronska pošta: bzec@starigrad.org.rs

 

4. NIKOLA BLAGOJEVIĆ

Rođen je 1984. godine u Beogradu. Završio je OŠ „Braća Baruh“ i srednju elektrotehničku školu „Rade Končar“. Tokom studiranja na  Akademiji poslovnih strukovnih studija u Beogradu učestvovao je na velikom broju projekata iz oblasti osiguranja i bankarstva, a po završetku studija je stekao zvanje – specijalista, strukovni ekonomista iz oblasti ekonomskih nauka. Od 2009. do 2015. godine radio je na poslovima preuzimač rizika u Sektoru za osiguranje života, a od 2015. godine do danas, na poslovima osiguranja u glavnoj filijali kompanije „Dunav osiguranje” a.d.o. koja je lider u oblasti osiguranja. Sertifikat za najboljeg preuzimača rizika dobio je 2012. godine.
Sportom se bavio još od najmlađih dana. Tokom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja predstavljao je škole na mnogobrojnim sportskim takmičenjima. Od 1992. godine prolazi sve selekcije u fudbalskom klubu FK GSP „Polet” sa Dorćola, gde 2003. godine završava svoju fudbalsku karijeru.

Oženjen je i otac dvogodišnjih blizanaca.

elektronska pošta: nblagojevic@starigrad.org.rs

 

5. BOJAN KALABA

Rođen je 1975. godine u Beogradu. Odrastao je i živi na Starom gradu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovne studije gde je stekao zvanje diplomirani ekonomista iz oblasti međunarodnog poslovanja. Sada završava međunarodne master studije na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, na programu Menadžment u upravi. Nakon par godina rada u privatnim preduzećima, zapošljava se 2004. godine u JP „Poslovni prostor opštine Stari grad“ u kome do prestanka rada ovog javnog preduzeća obavlja razne poslove – od stručnog saradnika, preko organizatora poslova do rukovodica sektora za finansijsko-opšte poslove, plan i analizu. Od početka 2017. godine radi u Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove Grada Beograda, na radnom mestu savetnika u Sektoru za poslovni prostor. Od 2018. godine u istom Sekretarijatu prelazi na radno mesto samostalnog savetnika u Odeljenju za ekonomske i finansijske poslove.
Od polovine 2020. godine obavlja poslove načelnika odeljenja u Sektoru za zakup poslovnog prostora u Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove Grada Beograda.

U više navrata je od 2000. godine bio biran za odbornika Skupštine gradske opštine Stari grad. Učestvovao u radu Adminstrativnog odbora Skupštine, kao i u radu raznih komisija.

elektronska pošta: bkalaba@starigrad.org.rs

 

Telefoni Veća : 011 322 26 27, 011 322 26 26 i 011 330 05 12