Веће Градске општине Стари град

Сходно Статуту Градске општине извршни органи Градске општине су Председник Градске општине и Веће Градске општине.

Веће Градске општине Стари град, чине председник Градске општине, заменик председника Градске општине по функцији, и пет чланова.

Чланове Већа Градске општине, на предлог председника Градске општине, бирају одборници Скупштине Градске општине.

Надлежности Већа ГО Стари град су: утврђивање предлога буџета Градске општине и надзор над радом Управе Градске општине. Веће има надлежности и у управном поступку у другом степену о правима и обавезама грађана, предузећа и установа и других организација из изворног делокруга Градске општине, решава сукоб надлежности између Управе Градске општине, јавних предузећа, органа, организација и служби чији је оснивач Градска општина. Веће Градске општине даје мишљење председнику Градске општине на његов захтев у вези са питањима из његове надлежности, помаже председнику у вршењу других послова из његове надлежности и доноси појединачне акте у складу са Одлуком о организацији и раду органа Градске општине Стари град и другим актима Скупштине Градске општине.

ЧЛАНОВИ ВЕЋА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД:

1. НЕДЕЉКО ЈОВАНОВИЋ

Недељко Јовановић je рођен 1970. у Београду, на Звездари, а од 2000. године живи на Старом граду. Завршио је основну школу на Коњарнику, а затим и средњу Електротехничку школу „Николa Тесла“ и основне академске студије првог степена на Универзитету „Унион – Никола Тесла“ у Београду, на студијском програму Менаџмент у спорту. Паралелно са основном и средњом школом завршио је нижу музичку школу, одсек гитара. Од малих ногу имао је афинитет према спорту и физичкоj култури – тренирао је 5 година пливање и борилачки спорт Аикидо, а атлетику годину дана.
Од своје 14. године почиње са рукометом у РК „Синђелић“ и постаје првак на школским такмичењима, на градском и реппубличком нивоу. Са 18 година прелази у РК „Металопластика Шабац“ где почиње са професионалном каријером. Био је светски јуниорски првак 1991. године, када постаје и члан сениорске селекције националног тима.  Играо је 290 пута за Рукометну репрезентацију наше земље, са којојом је освојио 3 бронзане медаље на светским и европским првенствима. Проглашен је за најбољег играча Света 1999. године, као и за најбољег спортисту Савезне Републике Југославије од стране Oлимпијског комитета и бројних новинара и спортских часописа, исте године. Након дугогодишње играчке каријере у Шпанији, Немачкој, Аустрији и Мађарској, враћа се у Србију 2010. године. По повратку у домовину бавио се тренерским позивом у два мушка и једном женском клубу, а био је и тренер млађих категорија до 15 година. Од 2018.  до 2019 године био јe помоћни тренер националном селектору Рукометне репрезентације Србије. Носилац је националног признања за развој рукомета у Србији.

Говори и пише, течно шпански и немачки језик, и служи се руским и енглеским језиком.

Отац је две дивне девојчице Миле и Христине.

електронска пошта: njovanovic@starigrad.org.rs

 

2. АНДРЕЈA КЕСИЋ

Рођен  је 1969. године у Београду. Одрастао је на Старом граду. Завршио је Oсновну школу “Краљ Петар Први” и уписао Прву београдску гимназију, где је завршио прве две године. Због бављења спортом школовање је наставио у САД-у, где је завршио средњу школу. У периоду од 1988. до 1991. године похађао је Географски факултет на  Универзитету у Београду, Одсек за  просторно планирање. У току 1991. и 1992. године студије је наставио и завршио на престижном Мејн универзитету у Портланду.
Своју професионалну каријеру започиње у Портланду као асисистент менаџера продукције у највећем професионалном позоришту „Portland Stage“. Ту остаје до 1994. године када прелази у компанију „Zabars Supermarkets – New York“. Рад у овој компанији започиње на месту  асисистента менаџера. Врло брзо добија унапређење и постаје менаџер. У периоду од 1997. до 1998. године био је радно ангажован као финасијски саветник у компанији    „Coowan financial group“. Крајем 1998. године прелази у један од најстаријих студија у Холивуду  „Raleigh Studios – Hollywood“ где ради као менаџер специјалних догађаја.
У Србију се враћа 2003. године и започиње сопствени посао. Власник je бројних угоститељских објеката у Београду као што су “Insomnia”, клуб “Maгацин”, кафетерија “Speak easy”, “Црвени петао – Певац”, “Cinema”, “Central Park”, сплав “Play”, “Мануфактура”, “Коло” и клуб “Дорћолета”.

На првој конститутивној седници у новом сазиву Скупштине Градске општине Стари град изабран је за члана Већа Градске општине Стари град као одборник из реда грађана.

Ожењен је, отац девојчице.

електронска пошта: akesic@starigrad.org.rs

 

3. БРАНИСЛАВ ЗЕЦ

Рођен је 1961. године у Београду. Одрастао је и живи на Старом граду.  Као рођени Старограђанин завршио је ОШ „Дринка Павловић“ и Машинско техничку школу „Петар Драпшин“, где је стекао звање – машински техничар. Курс енглеског језика завршио је у Лондону, од 1989. до 1991. године. Активно је играо и тренирао кошарку у ОКК Београд, од 1979. до 1988. године.
Радно искуство стицао је Југословенском Речном Бродарству где је од 1987. до 1997. године радио као технички инспектор, а од 1998. године се успешно бавио производњом кожне галантерије и касније, угоститељством. Последњих 8 година активно се бави локалном политиком, а од 2017. обавља функцију председникa Надзорног одбора Дома здравља „Стари град“. У два мандата, од 2012. године, биран је за одборника Скуштине градске општине Стари град. Залагао се за бројне пројекте и иницијативе за уређење неуређених зелених површина и запуштених  платоа између зграда и игралишта, као и за проналажење решења по питању комуналног реда и буке на Старом граду.

Изабран је за члана Већа градске општине, на другој седници Скупштине ГО Стари град, 24. августа 2020. године, као одборник са листе „Александар Вучић – За нашу децу “.

електронска пошта: bzec@starigrad.org.rs

 

4. НИКОЛА БЛАГОЈЕВИЋ

Рођен је 1984. године у Београду. Завршио је ОШ „Браћа Барух“ и средњу електротехничку школу „Раде Кончар“. Током студирања на  Академији пословних струковних студија у Београду учествовао је на великом броју пројеката из области осигурања и банкарства, а по завршетку студија је стекао звање – специјалиста, струковни економиста из области економских наука. Од 2009. до 2015. године радио је на пословима преузимач ризика у Сектору за осигурање живота, а од 2015. године до данас, на пословима осигурања у главној филијали компаније „Дунав осигурање” а.д.о. која је лидер у области осигурања. Сертификат за најбољег преузимача ризика добио је 2012. године.
Спортом се бавио још од најмлађих дана. Током основног и средњошколског образовања представљао је школе на многобројним спортским такмичењима. Од 1992. године пролази све селекције у фудбалском клубу ФК ГСП „Полет” са Дорћола, где 2003. године завршава своју фудбалску каријеру.

Ожењен је и отац двогодишњих близанаца.

електронска пошта: nblagojevic@starigrad.org.rs

 

5. БОЈАН КАЛАБА

Рођен је 1975. године у Београду. Одрастао је и живи на Старом граду. Дипломирао је на Факултету за пословне студије где је стекао звање дипломирани економиста из области међународног пословања. Сада завршава међународне мастер студије на Факултету организационих наука у Београду, на програму Менаџмент у управи. Након пар година рада у приватним предузећима, запошљава се 2004. године у ЈП „Пословни простор општине Стари град“ у коме до престанка рада овог јавног предузећа обавља разне послове – од стручног сарадника, преко организатора послова до руководица сектора за финансијско-опште послове, план и анализу. Од почетка 2017. године ради у Секретаријату за имовинске и правне послове Града Београда, на радном месту саветника у Сектору за пословни простор. Од 2018. године у истом Секретаријату прелази на радно место самосталног саветника у Одељењу за економске и финансијске послове.
Од половине 2020. године обавља послове начелника одељења у Сектору за закуп пословног простора у Секретаријату за имовинске и правне послове Града Београда.

У више наврата је од 2000. године био биран за одборника Скупштине градске општине Стари град. Учествовао у раду Админстративног одбора Скупштине, као и у раду разних комисија.

електронска пошта: bkalaba@starigrad.org.rs

 

Телефони Већа : 011 322 26 27, 011 322 26 26 и 011 330 05 12