RENOVIRANJE ŠKOLA I NABAVKA OPREME

Opština Stari grad opredelila je dodatna novačana sredstva Vazduhoplovnoj akademiji u iznosu od 404 hiljade dinara za zamenu prozora i postavku podprozorskih daski sa unutrašnje strane, kao i postavljanje okapnica sa spoljne strane. Inače, osim navedenih radova, opština je ranije obezebedila 2.862.000 dinara za izvođenje radova – zamenu fasadne stolarije i reparaciju parketa na objektu Vazduhoplovne akademije.

Opštinsko veće je donacijom u iznosu od 133 hiljade dinara omogućilo kupovinu didaktičkih sredstava za predškolsku grupu i učenike mlađih razreda OŠ „Dragan Kovačević“.

„Već dve godine naša predškolska grupa raste. Trenutno imamo 15 učenika sa različitim smetnjama. Zahvaljujući ličnom angažovanju nastavnika učionice su adaptirane, ali učenici nemaju sredstva za slobodne aktivnosti i igri a većina ostaje do pet sati. Zahvaljujući pomoći koju smo dobili od Opštine nabavićemo dve bele magnetne table sa slavaricom i brojevima i četiri trodelna seta (kompleti namenskih urađenih slika za govorne i pisane vežbe, poznavanje priroda i društva i matematike. Sve ovo je namenjeno slabovidnim učenicima“, kaže direktora škole Olivera Abadić.