URUČENE POKLON ČESTITKE BEBAMA STAROG GRADA

Predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević i zamenica predsednika Ana Danilović uručile su danas u svečanoj sali opštine Stari grad poklon čestitke u iznosu od 10.000 dinara svim bebama koje su rođene u 2010. godini i imaju prebivalište na teritoriji opštine. Protekla godina ostaće zabeležena kao godina u kojoj je rođeno čak 458 beba, daleko više u odnosu na nekoliko godina u nazad.

„Dobro došli u vašu opštinu. Danas smo se okupili lepim povodom a to je da uručimo poklon čestiteke bebama koje su rođene u toku prošle, 2010. godine. Stari grad ima najstarije stanovništvo tako da nas raduje podatak da je beba svake godine sve više i više. Želim vam da budete zdravi i veseli“, pozdravila je najmlađe sugrađane i njihove roditelje predsednica Mirjana Božidarević.

Zamenica predsednika Ana Danilović istakla je da je novčana pomoć simbolična, ali da je to jedan od načina da opština pokaže koliko joj je stalo da se u najstarijoj opštini rađa što više beba.

„Nadamo se da ćemo svake godine imati sve više beba, koje će jednog dana postati prvaci u našim osnovnim školama, a nadam se da ćemo se u ovoj sali videti bar još jednom kada neko od vas dobije brata ili sestru!“, rekla je Ana Danilović. Ona je napomenula da će opština Stari grad u ovoj godini na više načina pomoći najmlađim sugrađanima, jer je opština opredelila oko 3.000 evra za kupovinu pelena za porodilište u Višegradskoj, kao i posteljinu za dečje odeljenje Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Milijana Ćorović, majka četvoromesečnog Marka je jako zadovoljna ovom opštinskom akcijom. „Ovo je jedan veliki plus za našu opštinu. Pokazuje da brine o svojim sugrađanima, posebno o najmlađima“.

Reči pohvale ima i Jovana Mišković Kiso koja je sa ćerkicom došla po poklon. “Sve pohvale za opštinu. Novac će nam dobro doći, posebno u ovim teškim vremenima.“