REKONSTRUKCIJA ŠINA U PARISKOJ I TADEUŠA KOŠĆUŠKA

Beokom servis je obavestio građane da će u ulicama Pariskoj i Tadeuša Košćuška 1. juna, u ranim jutarnjim satima, početi pripremni radovi na rekonstrukciji tramvajskih šina. Radovi će se obavljati od raskrsnice sa Ulicom vojvode Bojovića do raskrsnice sa Ulicom cara Dušana, u dužini od 1060 metara, trajaće 150 dana i koštaće oko 230 miliona dinara. Izvođač je „Alpine Bau Gmbh”, a stručni nadzor će obavljati preduzeće „Duo Dec”.

Osim rekonstrukcije tramvajskih koloseka i kontaktne mreže, u okviru ovog posla biće rekonstruisani i trotoari i oivičenja i obavljeni radovi na odvodnjavanju tramvajske pruge, saobraćajnoj signalizaciji i opremi, osvetljenju, izmeštanju i zaštiti elektroenergetske i telekomunikacione mreže i kablovske kanalizacije i katodnoj zaštiti, a biće izgrađen i armirano-betonski zid dug 60 metara.

Početkom radova će doći do izmene režima saobraćaja, pa će od 1. do 8. juna biti zauzeta jedna saobraćajna traka uz tramvajsku bašticu u ove dve ulice. U ovom periodu saobraćaj će u Tadeuša Košćuška biti jednosmeran od Cara Dušana ka Pariskoj, a vozila iz Pariske će se preusmeravati u Rige od Fere. Od 9. do 23. juna biće zauzeta jedna saobraćajna traka u Pariskoj ulici.

Od 23. juna do 1. jula radovi će se izvoditi u tramvajskoj baštici i neće uticati na tok saobraćaja.