REKONSTRUKCIJA OGRADE TEHNIČKE ŠKOLE “DRVO ART”

Zahvaljujući namenskim sredstvima Gradske opštine Stari grad u toku je rekonstrukcija ograde dvorišta Tehničke škole „Drvo Art“, u Ulici Cara Dušana broj 23, na Dorćolu.

Nakon svih zakonskih postupaka, javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača i pribavljanja neophodnih dozvola, krenulo se sa radovima prema predviđenoj projektnoj dokumentaciji. Izvođač radova je preduzeće “Izolinvest” iz Beograda.

Škola na uglu Ulica Cara Dušana i Dubrovačke podignuta je 1893. godine za potrebe osnovne nastave Dunavskoj kraja, prema projektu značajnog srpskog arhitekte Milana Kapetanovića. U to vreme bila je najbolje opremljena i najveća školska zgrada za osnovno obrazovanje u Srbiji. Školi pripada i prostrano dvorište ograđeno zidanom ogradom, koja sa zgradom čini jednu reprezentativnu celinu.

Zbog kulturno – istorijskih, urbanističkih i arhitektonskih vrednosti proglašena je za spomenik kulture 1966. pod nazivom Dorćolska osnovna škola. Danas je u njoj smeštena Tehnička škola “Drvo art”.

Podsećamo da su 12. janura krenuli radovi na obnovi školskog, sportskog dvorišta OŠ “Skadarlija”, da su tokom raspusta u obe zgrade OŠ “Kralj Petar Prvi”, u Ulici kralja Petra Prvog 7 i u Maršala Birjuzova 43, postavljene protivklizajuće trake na stepeništima, i da je škola dobila i 20 novih ormara. Takođe, krajem novembra prošle godine u ETŠ “Stari grad” zamenjena je fasadna stolarija na delu školske zgrade.

Odlukom Veća opštine Stari grad obezbeđena su sredstva za nabavke učila i školske opreme, kao i za neophodne građevinsko zanatske radove u školama i vrtićima. Nakon završenih procedura, u toku je završna realizacija odluke, o čemu ćemo vas redovno izveštavati.