RADOVI NA TENISKIM TERENIMA GOTOVI DO POLOVINE APRILA

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, i Dejan Kovačević, načelnik Opštinske uprave, obišli su danas gradilište u SRPC „Milan Gale Muškatirović”, povodom priprema za ATP turnir „Serbian Open”, koji će se održati od 2. do 10. maja. Obilasku gradilišta prisustvovali su Goran Kreclović, član Gradskog veća, Goran Đoković, direktor ATP turnira, i Petar Popović, direktor ovog sportskog centra.Tom prilikom Goran Đoković uručio je gradonačelniku Đilasu simboličnu prvu ulaznicu za predstojeći turnir.

– U proteklih nekoliko meseci urađen je veliki posao da bi Beograd dobio ovaj ATP turnir. Na prostoru na kome do pre par meseci nije bilo ničega sada niče jedan čitav sportski centar sa velikim parking prostorom i terenima. Graditelji garantuju da će sve biti završeno na vreme i mislim da će ovo biti objekat kojim će se Beograd i Srbija ponositi – rekao je Dragan Đilas.
Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, rekla je da će, kada radovi budu završeni, ovaj sportski centar biti mesto na kome će moći da uživaju svi Beograđani i njegovi posetioci i izrazila zadovoljstvo što je opština Stari grad dala svoj doprinos uređenju tog prostora.
Goran Đoković, direktor ATP turnira, rekao je da će tereni biti završeni do 20. aprila, kada će ih testirati deca Beograda. On se zahvalio gradu Beogradu, Republici Srbiji i opštini Stari grad na obezbeđenim sredstvima i poverenju koje je ukazano porodici Đoković. Trenutno se radi na uređenju terena i postavljanju montažnih tribina, koje će na centralnom terenu imati 7.000 mesta, dok će na pomoćnim terenima biti još dve montažne tribine sa 1.000 i 1.500 mesta.
Sekretarijat za sport obezbedio je sredstva za zakup tribina, VIP šatora i osvetljenje u iznosu od 87,5 miliona dinara. Opština Stari grad ustupila je svoju parcelu i pomoćni objekat, a Ministarstvo za sport obezbedilo je 40 miliona dinara. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda uvešće javnu rasvetu, urediti vodovod, kanalizaciju, prilaze i parking, za šta je izdvojeno 198 miliona dinara. JKP „Beograd-put” je, pored izvođenja radova na izgradnji parkinga, asfaltirao prolaz do Savskog keja, a do kraja marta očekuje se i asfaltiranje samog prilaza Centru, na kraju ulice Tadeuša Košćuška.
Predstojeći ATP turnir „SerbianOpen” održaće se od 2. do 10. maja. Turnir će biti u rangu sa onima u Marselju i Umagu, a za nagradni fond od 450.000 evra takmičiće se teniseri iz Srbije, Hrvatske, Španije, Francuske i Austrije. Očekuje se da ovaj turnir poseti ukupno oko 110.000 gledalaca. Međunarodna prava na emitovanje prodata su u više od 50 zemalja.