PRVI REGIONALNI OKRUGLI STO „KAKO SPREČITI NASILJE I SAČUVATI PORODICU”

Udruženje žrtava nasilja „Hajr”, uz podršku Gradske opštine Stari grad, organizuje Prvi regionalni okrugli sto „Kako sprečiti nasilje i sačuvati porodicu”, koji će se održati u četvrtak, 10. maja ove godine, sa početkom u 11.30 sati u velikoj opštinskoj sali, u Makedonskoj 42.

Cilj okruglog stola je otvaranje dijaloga o mogućnostima prevencije nasilnog ponašanja, prepoznavanja nasilnika, saniranja psihičkog zdravlja žrtava nasilja, njihovoj rehabilitaciji i resocijalizaciji, očuvanju porodičnog okruženja, kao i o primeni dobrih praksi iz našeg regiona.

Razgovor će se odvijati u okviru četiri panela: Ljudska prava žrtava nasilja, Narušeno psihičko zdravlje – uzrok i/ili posledica nasilja, Uloga tradicionalne porodice i regionalnog vaspitanja u prevenciji nasilja i Organizacije civilnog društva u regionu – saradnja i razmena dobrih praksi.

Udruženje žrtava nasilja „Hajr” očekuje da iz ovakvih susreta mogu proizaći zaključci koji će dovesti do društvene i zakonske promene, što je ishodište ove aktivnosti, a okrugli stolom nastoji da u dijalog uključi sve relevantne društvene činioce našeg društva u rešavanje problema širenja porodičnog nasilja – počev od policije, centra za socijalni rad, sudstva, medicinskih radnika, škola, do predstavnika verskih zajednica u Srbiji.

AGENDU OKRUGLOG STOLA – PREUZMITE OVDE